REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Premierul a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică

Premierul a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1073

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, ministerelor Finanţelor, Economiei, Muncii şi Fondurilor Europene să definitiveze actele normative cuprinse în pachetul de relansare economică.

"Am solicitarea către toate ministerele implicate în pregătirea pachetului economic de relansare să lucreze pentru definitivarea actelor normative. (...) Este vorba despre Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Fondurilor Europene, în care avem mari speranţe şi avem multă încredere domnule ministru (Marcel Boloş - n.r.) că vom putea accesa într-un termen cât mai rapid fondurile europene", a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Prim-ministrul a adăugat că, din datele pe care le are, România se poate pregăti pentru absorbţia fondurilor din programul SURE de susţinere a forţei de muncă şi i-a cerut ministrului Fondurilor Europene ca, împreună cu Ministerul Muncii, să lucreze la modificarea legislaţiei care să permită accesarea acestor bani.

"Acolo este vorba de muncă flexibilă şi va trebui să avem câteva modificări legislative, împreună cu Ministerul Muncii va trebui să le pregătiţi, astfel încât să putem să accesăm banii", a spus Orban.

El a cerut şi lămuriri cu privire la un fond suplimentar care poate fi accesat în 2020 - 2022: "Despre ce fond este vorba domnule ministru?".

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că este vorba despre o sumă de 1,5 miliarde de euro, bani care provin din facilitatea de finanţare REACT-EU, iar România are această alocare pentru măsuri de sprijin ca urmare a crizei COVID-19.

Întrebat dacă regulamentul a fost propus de Comisia Europeană, Boloş: "A fost deja prezentat în consultare publică încă de săptămâna trecută, noi l-am parcurs, suntem cu el în situaţia în care am transmis observaţiile noastre către reprezentanţa noastră de la Comisie. Şi sperăm să se definitiveze cât mai curând sumele pentru că ele sunt orientative".

Orban i-a cerut ministrului ca autorităţile române să se implice activ în "negocierea şi decizia" privitoare la "Recovery Fund".

"Domnule ministru, vă mandatez pe dumneavoastră să pregătiţi programul de recuperare şi rezilienţă care va fi necesar pentru a putea accesa. Sigur, încă nu e într-o formă finită regulamentul, reglementarea, dar, deja, putem avea câteva idei şi putem să fim cu un pas înainte, astfel încât să ne facem temele cât de repede posibil", a spus premierul.

În replică, ministrul a precizat că i-a pregătit o informare pe acest subiect, care este unul de "importanţă strategică naţională", şi, de asemenea, un plan de acţiune pe aceeaşi temă, astfel încât să se respecte termenul prevăzute în draftul de regulament - luna octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ADUCETI BANII FURATI!RECUPERATI PREJUDICIUL DE PESTE TOT!APOI NE APUCAM DE TREABA!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614