REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Premierul a găsit un înlocuitor pentru postul vacant lăsat de Ecaterina Andronescu: Varianta prim-ministrului pentru Educație

Premierul a găsit un înlocuitor pentru postul vacant lăsat de Ecaterina Andronescu: Varianta prim-ministrului pentru Educație

Replica API 17 august 2019 | 02:03 450

Premierul Viorica Dăncilă e în căutarea unui ministru al Educației, după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu, pentru o declarație pe tema evenimentelor de la Caracal spusă în direct la Antena 3. Iar una dintre variantele de înlocuitor ar putea fi Radu Szekely, fost consilier al ministrului Andronescu. Cel puțin așa susține Iulian Cristache, președinte la Federatia Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar. "Sunt curios cine va fi ministrul "plin", văd că circulă un nume important (Radu, fostul consilier al doamnei Andronescu)", a scris Cristache pe Facebook.

Radu Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. Acesta anunța la începutul acestui an că a primit propunerea de a fi consilier special pe probleme de strategie în educație al ministrului Educației și a acceptat această propunere.

„Am acceptat invitația Ministrului Educației Naționale de a-i fi consilier special pe probleme de strategie în educație. Începând de astăzi. Chiar dacă doamna ministru și cu mine venim din familii politice ideologic opuse, se pare că viziunile noastre asupra viitorului educației converg în mare parte. Urmează să lucram la metode”, a scris acesta pe pagina lui de facebook.

Absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Radu Szekely a fost profesor de engleză și limba română în Sibiu până în anul 2000. În 2003 a absolvit și cursurile Universității din Turku, Finlanda, și de atunci și continuat ascendența în cariera sa europeană în domeniul educației. Din 2006 este consultant în Comisia Europeană pentru Educație și Cultură, în prezent fiind și președintele Coaliției Naționale a Imigranților (Kamut) din Helsinki.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam ca am scapat de marea VIZIUNE... eroare, vor sa puna ministru fix autorul ei din umbra!
4
0
Si ce daca e minoritar. Daca asa vrea KLAUS WERNER IOHANIS! Sa fim si noi europeni!
5
0
Tot un bosorog e si asta? Un concurs, ceva, nu se poate organiza pe bune? Niste dezbateri cu ce au de gand sa faca toti cei care vor sa fie ministri, nimic, nimic? Tot habarnisti cu pile?
5
0
Daca incepe asta cu modelul finlandez, am rupt-o.Dupa nume pare roman verde.Veorica vad ca e neobosita sa distruga PSD.
7
0
La dracu tot din Sibiu!!!!In restul tarii nu vor fi altii care sa stie cu ce sa maninca invatamintul,unul de jos din iarba cum se spune nu din birourile ministerului?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920