REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PREMIERUL A TRIMIS CORPUL DE CONTROL LA CENTRALA NUCLEARĂ!

PREMIERUL A TRIMIS CORPUL DE CONTROL LA CENTRALA NUCLEARĂ!

Replica API 29 martie 2018 | 00:04 495

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunţat, joi dimineaţă, că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, ca urmare a apariției unei disfuncționalități la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei.

Este a doua oară în patru zile când are loc un astfel de incident!

Duminică, 25 martie, ambele reactoare de la Cernavodă au apărut defecțiuni care au condus la oprirea planificată a Unității 1 și la reducerea la jumătate a puterii Unității 2, pentru remedierea problemelor. „Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariția unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acționarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate”, au explicat reprezentanții companiei. Un alt comunicat arată că „puterea Unității 2 a CNE Cernavodă va fi redusă la 55% (aproximativ 300 MW). Reducerea de putere a Unității 2 CNE Cernavodă este cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei. Reducerea de putere până la 55% este necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparații” – a transmis atunci SNN.

Şi pe data de 21 ianuarie CNE Cernavodă a redus cu 27% puterea Unității 2 „în vederea asigurării condițiilor de lucru pentru remedierea unui defect incipient la unul din sistemele de proces ale părții clasice a Unității 2”.

Toate aceste probleme au, însă, următorul motiv, după cum arată un articol documentat de Romania Liberă: NEÎNDEPLINIREA PLANULUI DE INVESTIŢII! Deşi compania națională Nuclearelectrica, operatorul centralei nuclearelectrice, a realizat anul trecut un profit uriaș, aproape triplu față de cel din 2016, de cealaltă parte NU a realizat nici măcar jumătate din planul de investiții.

Că vor lua sau nu în considerare guvernanţii LIPSA INVESTIŢIILOR, rămâne de văzut, cert este că, în urma deconectării de joi, 29 martie, premierul a trimis Corpul de Control la Centrală!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce legatura are militia cu centrala si cu corpul de contol al ministrului,aia tre sa isi faca un control la cap
1
1
Ups.. U2 nu s-a tinut de balustrada!
6
0
Cand preluati comanda sa i verificati pe domnii militieni din Cernavoda care nu vad hotiile proxenetilor ?.
6
4
Poate merge si in" bordelul" orasului,adica primarie ,sa i vaza pe cei doi protagonisti ,liviu incapabilul, cica gurile rele spun ca , fute cu ea mai mult moarta, si diana ,printesa pulilor....
5
4
Materiale made in china
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614