REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premierul anunţă că i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene ca MCV să fie ridicat

Premierul anunţă că i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene ca MCV să fie ridicat

Replica API 7 decembrie 2018 | 00:26 376

Viorica Dăncilă, Jean-Claude Juncker

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi la Parlament, că i-a transmis preşedintelelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că MCV ar trebui să fie ridicat după 11 ani de zile, adăugând că mecanismul este discriminatoriu pentru România şi Bulgaria.

„Am discutat despre MCV (cu Liviu Dragnea - n.r.). Am discutat şi cu dl. preşedinte Jean-Claude Juncker . Am spus că vom avea dialog pe fiecare punct în parte tocmai pentru a elucida acest lucru, pentru că ne-am fi dorit un MCV mult mai realist, pentru că sunt puse lucruri acolo care nu pot fi puse în practică. Dar vom analiza fiecare punct în parte. Dar dincolo de aceste aspecte legate de MCV, i-am comunicat dl. preşedinte Juncker ca acest mecanism să fie ridicat după 11 ani de zile. Este un mecansim discriminator pentru România şi Bulgaria. Nimeni nu UE, nici un alt stat membru are acest mecanism şi nu este corect ca o regulă să fie aplicată doar pentru un stat şi pentru alt stat nu. Tocmai pentru că vorbim de egalitate şi de unitate în rândul statelor membre, acest MCV nu îşi are locul.”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul unei întâlniri cu Liviu Dragnea la Parlament.

Afirmaţiile premierului vin în contextul în care Comisia Europeană a recomandat României, în raportul MCV prezentat în luna noiembrie, să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare.

De asemenea, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă CE recomandând în raportul MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

În schimb, pe 13 noiembrie, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans a spus că monitorizarea Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) ar putea lua sfârşit în anul 2019.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Observam cu mare ingrijorare cu totii ca acesti guvernanti se fac ca ploua, ei au alte preocupari si intr-adevar asa este: singurul obiectiv al acestei guvernari Dragnea-Dancila e sa-l scape pe Dragnea de inchisoare si de dosare. E clar ca nu-i mai intereseaza nici Europa, nici romanii, nici mersul Romaniei si e foarte trist acest lucru.
6
0
boule , tocmai acum e momentul sa-i punem la punct , muie USR !
0
5
Femeia asta chiar este proasta.Nu intelege ca CE o lasa mai moale astea sase luni, cit dureaza presedentia Romaniei.
6
1
SEDUCATORI ! tara e pe mani bune
1
1
nu analfabeto, asa ceva nu se solicita, dar cum tu esti retardata- e greu de priceput, asa ceva se obtine in urma unor rezultater- a, voi mergeti pe ideea salariilor voastre date din pix, pensii speciale, petreceri, excursiin peste hotare-si totul din banii furati de la noi. Incetati- pana nu va vedem incolonati dupa gratii nu ne vom gasi linistea
10
0
Un lucru normal
2
8
VioriCa,Cand te imbraci cu fusta alba sa nu te apleci.Daca e Juncker aproape sa stii ca il cam strang pantofii cand vede forme bune...
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367