REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premierul Ciucă, reacție după tragedia din Gorj

Premierul Ciucă, reacție după tragedia din Gorj

Victor ROTARU 18 ianuarie 2023 | 12:24 584

Premierul Nicolae Ciucă a transmis miercuri condoleanțe familiilor celor trei mineri care au murit ieri în tragicul accident din Gorj. Totodată, premierul le-a cerut miniștrilor Energiei și Muncii să vină cu măsuri concrete până săptămâna viitoare, „măsuri atât asupra celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”.

Premierul Ciuca, reactie dupa tragedia din Gorj

„Din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia și-au pierdut viața trei muncitori în carieră. Doresc să transmit condoleanțe familiilor celor trei muncitori. Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, i-am transmis ministrul Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului. În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii prin Inspecția Muncii vor continua activitatea de verificare a cauzelor procedurii accidentului și până săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, îmi veți prezenta primele date și concluzii cu măsuri concrete, măsuri atât asupra celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a spus premierul Ciucă, în debutul ședinței de Guvern.

Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.
Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
liber sau a citit biletelul scris de doi si-un sfert ? Mwie ciuca cu kkt !!! Mult kkt !!!
2
0
Adica aerianu asta balbait nu stie dece s-a produs accidentul ala,pai au demonstrat mineri de zeci de ani pentru conditii mai bune de munca adica:echipament de lucru,drumuri de la baza la locul de munca,piese de schimb si altele,dar voi toti primministri Romaniei de la Petre Roman pana la tine mai Ciuca nu ati facut nimic,s-a dus acum ministrul Energiei cu o comisie si a dat afara vreo doi directori,pai masura asta este buna daca adirectori aia au trecut in acte ca au facut drumul ala dar defapt nu au facut nimic altceva decat sa bage bani pe lucrare in buzunare lucrarea neefectunduse,ori in cazul asta nu este vorba doar de dat afara ci si de puscarie pentru fals in acte avand ca finalite furtul banilor,altfel treaba sta cam asha mai balbaitule,daca te intereseaza cu adevarat de mineri da ordin sa se faca drumuri acolo caci altfel doar vorbele raman si mineri vor fi dusi la munca in aceleasi conditii in care chiar si o masina cu trctiune 6×6 poate sa alunece pe noroiul ala si sa moara alti oameni. Acum ca tot este ministrul energiei acolo poate trimite asta corpul de control al ministrului sa se verifice pentru ce s-au cheltuit bani in ultimi ani la toate minele din valea Oltului caci eu cred ca se vor gasi multe neregulu,luati urma banilor cheltuiti ma,faceti controale mai ministrilor sau audit financiar cum se mai spune.
3
0
Dupa generalul izmenar - Oprea, avem generalul de popota - Ciuca.
4
0
Ciuca asta este ca Bombonel. Iese si vorbeste dar nu face nimic.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367