REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Premierul Dăncilă, probleme cu un cuvânt: A spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”

Premierul Dăncilă, probleme cu un cuvânt: A spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”

Replica API 8 martie 2018 | 00:27 414

Premierul Viorica Dăncilă a rostit, miercuri, în ședința de guvern, de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină” citind din laptop ceea ce avea de spus despre cea mai nouă și mai acută criză din sistemul de sănătătate românesc. Iată secvența:

Nu este pentru prima dată când premierul se confruntă cu dificultăți în a pronunța corect unele cuvinte.

Pe de altă parte, criza imunoglobulinei ține, în ultimele zile, prima pagină a actualității. România a decis, oficial, să ceară ţărilor din UE şi NATO ajutor pentru a găsi anticorpi fără de care oamenii care suferă de boli rare de imunitate sunt în pericol.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a declanșat, luni, mecanismul european de protecție civilă solicitând statelor UE, dar și NATO să ajute România cu doze de imunoglobulină, a anunțat marți că are deja o primă reacție, de la Crucea Roșie din Austria, care a solicitat câteva date suplimentare, scrie digi24.

Imunoglobulina ajută pacienții cu boli care afectează sinteza anticorpilor sau care iau tratament pentru cancer.

„O altă problemă la care doresc să mă refer este declanşarea Mecanismului european de protecţie civilă, şi mă refer la imunoglobină. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al sănătăţii, doamna Sorina Pintea, pentru apelarea Mecanismului european de protecţie civilă, din cauza lipsei de imunoglobină din spitale. Impactul asupra vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţe primare, boli autoimune, boli neurologice ar fi foarte mare. Astfel, situaţia din ultimul an în care s-a înregistrat o lipsă acută de pe piaţa a imunoglobinei va lua în sfârşit... va fi finalizată în sfârşit. Cred că este o situaţie pe care putem să o rezolvăm pe termen scurt în ceea ce priveşte acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si-a imaginat cumva careva ca cei pe care i-am trimis sa ne reprezinte in afara au o minima cultura generala?, acum analfabetii, agramatii, infractorii, borfasii, haitele de hoti--se cred zei, si in mintea lor, chiar cred ca merita. Se inseala amarnic, lipsa demnitatii ii opresc in a-si da demisia.
2
0
Nadina draga,dar nu o condamna nimeni! Cum poti condamna un pavian,cel mult poti rade de el si de sunetele scoase pe gura.Nu am observat nici o diferenta!
3
1
Niste frustrati s-au repezit s-o candamne pe Viorica Dancila pentru greseala de a fi pronuntat imunoglobina, in in loc de imunoglobulina. Toti astia sunt niste genii, niste enciclopedisti, lumea e ingrata ca nu-i recunoaste ca atare. Dar nu i-am vazut pe genialii astia acuzand aceeasi greseala facuta in Piata Victoriei , a looserilor, de fostul ministru Vlad Voiculescu. Dar asta era in guvernul Ciolos, era cu totul altceva, nu-i asa? Cacaciosilor, va roade frustrarea, neputinta, invidia. Imi place asta...
1
4
Iohannis repeta non stop...penalii.El ce o fi ?.
3
6
Proasta lui Dragnea , o motostivuitoare defecta , un taramvai paradit ... Panarama !
6
2
Votati psd si su---i p---la
4
2
O avea pasarica larga, de la cate a primit in ea, pentru a ajunge pana la aceasta functie?!
5
2
Deci bancururile cu blonde e reale!
6
2
CUM VINE CREDEAM CA STIE SA CITEASCA CEL MULT
8
2
Pedeapsa cu executare 4 ani la scoala
7
2
Pai daca nu are decat un neuron cum sa creeze el singur o sinapsa?
7
2
Pai daca e o gloaba. Daca dragnea aduce din teleorman tot ce i-a stat lui capra la tinerete devenite gloabe menopauzate la vremea psdului.
9
2
Trei ani de alfabetizare fortata , asta ar merita.
10
2
Danezule daca nu-ti place nu citi... Poate sunt cititori pentru care chiar conteaza cine-i reprezinta...
7
4
Ce stire tare!!!
8
5
Pavianus teleormanus basilea dancila
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218