REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Premierul grec Alexis Tsipras susţine că aviaţia turcă i-a interceptat elicopterul

Premierul grec Alexis Tsipras susţine că aviaţia turcă i-a interceptat elicopterul

Replica API 26 martie 2019 | 00:00 364

Alexis Tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a relatat luni că elicopterul său a fost interceptat de avioane de vânătoare turce, transmite Reuters. Turcia a dezminţit incidentul.

Tsipras a afirmat, într-un discurs pe insula Agathonisi, că avioane militare ale Turciei au zburat la mică distanţă deasupra elicopterului cu care se deplasa la festivităţile care marchează revolta din 1821 împotriva puterii otomane. Elicopterul a fost forţat să îşi reducă altitudinea până când, potrivit premierului, avioane de vânătoare greceşti au interceptat la rândul lor "forţele care ne încălcau spaţiul aerian naţional".

"Mesajul pe care vreau să li-l transmit este că astfel de acţiuni prosteşti nu au sens; îşi consumă benzina degeaba. Vom fi întotdeauna gata să ne apărăm integritatea naţională", a adăugat Tsipras.

Un oficial militar grec a declarat agenţiei Reuters că avioane F-16 ale Greciei au interceptat avioanele turce la circa patru mile de elicopterul premierului.

O sursă de securitate turcă a explicat că avioanele ţării sale efectuau misiuni de rutină şi că "nu a existat nicio tentativă de interceptare a avioanelor de vânătoare turce în timpul activităţii de astăzi a prim-ministrului grec".

Reuters reaminteşte că Turcia şi Grecia - state aliate în cadrul NATO - au divergenţe vechi privind mai multe probleme, printre care diviziunea etnică a Ciprului, drepturile de zbor şi spaţiul aerian, iar relaţiile bilaterale s-au înrăutăţit după ce Atena a refuzat să extrădeze opt militari turci acuzaţi de autorităţile de la Ankara de participare la tentativa de lovitură de stat din 2016.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218