REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Premierul Italiei bate cu pumnul în masă și avertizează UE: 'Nu vom accepta un compromis slab'

Premierul Italiei bate cu pumnul în masă și avertizează UE: 'Nu vom accepta un compromis slab'

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 912

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat marţi că Uniunea Europeană trebuie să acţioneze decisiv pentru a construi un răspuns comun la criza economică provocată de pandemia de Covid-19, el cerând ca măsurile de sprijin să fie activate rapid, transmite Reuters, conform stiripesurse.ro

”Nu vom accepta un compromis slab” referitor la propunerea Comisiei Europene de a constitui un fond de redresare pentru finanţarea economiilor europene afectate de coronavirus”, a declarat Conte reporterilor la Lisabona, vorbind alături de premierul Antonio Costa.

Conte a spus că ”răspunsul trebuie să fie un răspuns politic puternic, ambiţios”.

Liderii UE trebuie să cadă de acord asupra modificărilor unui pachet de redresare, iar o întâlnire privind fondul de redresare şi viitorul buget al UE este programată să aibă loc pe 17-18 iulie.

Există încă diferenţe de opinie semnificative între statele membre legate de probleme majore, inclusiv dacă fondul de redresare va fi bazat pe împrumuturi sau pe granturi.

Olanda, Austria, Danemarca şi Suedia insistă ca fondul să fie utilizat pentru acordarea de împrumuturi, pentru că granturile ar trebui să fie plătite de către contribuabilii din UE.

Într-un interviu acordat publicaţiei Corriere della Sera, premierul olandez Mark Rutte a spus că ar putea avea loc un acor, până la urmă, în privinţa structurii fondului, dar a continuat să vorbească împotriva granturilor.

Varianta granturilor este susţinută puternic de ţările din sudul Europei, între care şi Italia, ale căror conturi publice sunt supuse unei presiuni uriaşe din cauza crizei economice provocată de pandemie.

Conte speră că întâlnirea liderilor europeni, prima care va avea loc faţă în faţă după luni de zile de restricţii de călătorie, va împinge negocierile către rezultatul dorit de Roma.

Premierul italian merge miercuri la Madrid pentru a discuta cu omologul său Pedro Sanchez, ţările sudice încercând în continuare găsirea unei poziţii comune, care să fie propusă la nivel european.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tziganii italieni, ca si tine, vor sa-si mai traga niste bani moca. Da sa-i plateasca inapoi toti din EU. Muie tziganilor si tie bai pesedeu jegos !!!
2
4
Si Mandolina a batut cu paharul in masa si a zis ca mai vrea unul
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102