REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan-Lari Mihei

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan-Lari Mihei

Victor ROTARU 30 mai 2023 | 10:44 2880

Guvernul României a anunțat marți dimineață că premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan-Lari Mihei. Totodată, premierul a luat act de demisiile șefilor ANAF – Lucian Heiuș (PNL) și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal. Valul de demiteri și demisii vine după ce Heiuș, șeful ANAF, a anunțat luni seară în comunicatul de demisie că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

Premierul Nicolae Ciuca l-a demis pe seful Vamilor, Bogdan-Lari MiheiBogdan-Lari Mihei

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni. L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul guvernului.

Bogdan-Lari Mihei a fost numit în decembrie 2021 de premierul Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Autorității Vamale Române, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Potrivit CV-ului său, Bogdan-Lari Mihei a fost în perioada aprilie 2018 – ianuarie 2019 vicepreședinte ANAF, coordonator al structurilor vamale. Are o diplomă de licență în construcții civile la Universitatea Tehnică de Construcții București-Facultatea de construcții civile, agricole și industriale, una de drept la Universitatea Biotera, master la SNSPA în managementul organizațiilor politice și civile și diferite calificări „dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul vamal la Institutul Național de Administrație – MAI sau în măsuri anticorupție pentru Poliția de frontieră și vamă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
l ati demis pentru ca nu facea imparteala corect ...nesimtitilor nu va mai saturati . Doamne fa dreptate te rugam
6
0
Deci omul a facut facultatea de constructii, apoi master la Biotera, si numa bun de vicepresedinte ANAF s-a facut, apoi direct seful vamilor.... ce rahat de tara! ce CV de kkt...
7
0
Curcanul ciouca ciorica colega lu Colacu beutorul de squirt de baba cu furunculoza
5
0
pacat de tara asta!a-ti distrus toate firmele mici cu potential!si oamenii sunt jalnici si egoisti nu se gandesc decat la ziua de azi!conducatorii tarii ,niste lepre (nepoti sau copii) ale fostilor securisti!macar asta de la anaf a spus lucrurilor pe nume:din 8.9 miliarde 8.5 miliarde nu se pot colecta ptr ca sunt firme mari si cu coaie!
8
0
Numai ,,competenti" numiti politic.
16
0
Salariatii vamilor din constanta sunt platiti de catre firmele bulgaresti? Aceste firme inregistrate in bulgaria platesc taxe si impozite in tara noastra, romania? In ultimii10 ani ce taxe au platit firmele bugare?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369