REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Premierul Orban: În cea mai mare parte a şcolilor s-au întâmplat lucruri bune

Premierul Orban: În cea mai mare parte a şcolilor s-au întâmplat lucruri bune

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:00 940

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ începerea anului şcolar s-a desfăşurat în bune condiţii şi a cerut ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca inspectoratele să monitorizeze situaţia şi să intervină în cazurile în care există disfuncţionalităţi.

"Vreau să le transmiteţi cadrelor didactice, inspectoratelor şcolare încrederea şi aprecierea mea. Solicitarea şi rugămintea mea către ei - să facă faţă la toate provocările. Sigur, nu va funcţiona totul ceas din prima, o să apară mici disfuncţionalităţi, imperfecţiuni. Întreg sistemul - Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare - trebuie să monitorizaţi cu mare atenţie, să interveniţi prompt la fiecare situaţie în care trebuie corectată o disfuncţionalitate. Aşa, vă spun sincer, din ce am văzut, în cea mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat. Sigur că nu în toate şcolile - asta depinde şi de administraţia locală şi de corpul profesoral, de directorul şcolii -, dar să cereţi inspectoratelor şcolare să monitorizeze cu mare atenţie şi să fie pregătiţi să intervină, exact cum am discutat, inclusiv prin constituirea unor stocuri tampon de măşti, de tablete, de camere web. Mai ales să verificaţi să fie camere web, astfel încât să se poată face transmiterea online a lecţiilor", a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

El a adăugat că a vizitat mai multe unităţi de învăţământ din diferite judeţe şi s-a declarat "impresionat" de modul în care s-au efectuat pregătirile pentru anul şcolar.

"Inclusiv în comune, şcoli foarte bine pregătite, cu toate măsurile de siguranţă luate. Eu cred că putem să facem faţă la orice situaţie care apare. Important este să accentuăm acest mesaj: copiii au nevoie de şcoală. Întreruperea procesului de educaţie afectează întreg procesul de educaţie. Dacă acumulezi restanţe sau ai lacune o lună-două în procesul educaţional, îţi poate afecta înţelegerea în anii următori de şcoală. Va trebui să comunicăm foarte limpede acest mesaj. Este extrem de important pentru copii că urmeze procesul şcolar, indiferent cum se face şcoala, în clasă sau online", a transmis Orban.

Potrivit acestuia, "încetul cu încetul" lucrurile tind să revină la o atmosferă "mai normală".

"Nu mai există atmosfera aceea de tensiune care s-a generat. Totuşi, începerea şcolii e o bucurie şi pentru copii, şi pentru profesori, poate şi pentru părinţi. Încetul cu încetul trebuie să asigurăm o normalitate, să arătăm că lucrurile pot fi rezolvate, în funcţie de orice situaţie care apare", a susţinut el.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că în acest moment există 12.423 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 263 în sistem online. Sunt 11 judeţe în care nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu: Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Vaslui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614