REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premierul: Principala problemă a turismului este instabilitatea personalului

Premierul: Principala problemă a turismului este instabilitatea personalului

Replica API 20 iulie 2017 | 00:00 360

Prezent la inaugurarea hotelului lui Murad

Prezent la inaugurarea hotelului lui Murad

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a inaugurat oficial, în cursul zilei de marţi, un hotel de cinci stele, în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari.

Proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi a lanţului de restaurant Spring Time a investit circa 7 milioane de euro în noua unitate hotelieră de lux de pe litoralul românesc. Noul hotel este structurat în 144 de spaţii de cazare, însemnând camere, apartamente şi duplexuri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 metri pătraţi. La evenimentul de inagurare au sosit premierul Mihai Tudose, ministrul Turismului, Mircea Dobre, dar şi oficialităţi constănţene.

În cadrul evenimentului, premierul a declarat că în următoarea perioadă „vom avea foarte multe surprize plăcute” în ceea ce priveşte iinvestitori care vor veni în România. „Nume grele, nume mari cu investiții foarte mari”, a spus Tudose. Referitor la turism, premierul a precizat că masterplanul pe acest sector a fost pus în dezbatere publică. Tudose a mai apreciat, printre altele, legat de problemele din turism: „Principala problemă este în sensul instabilității personalului. Trebuie găsită o modalitate de a fideliza tot ceea ce înseamnă personal sezonier, fiindcă sunt confruntați cu problema de a angaja pe cineva trei luni, apoi pleacă, următoarele opt-nouă luni nu mai e nimeni pe aici și din nou începe sezonul de vânătoare de cameriste, de ospătari, de bucătari, de mecanici etc. (...) Rămâne să vorbesc cu Ministerul de Finanțe, să găsim o modalitate în care să împărțim un tip de povară fiscală cu operatorii din turism, în special acolo unde este vorba de turismul sezonier, cum este cel de pe litoral, în care angajatul să fie angajat peste zece luni și povara fiscală a angajatorului să fie cumva împărțită”, a spus premierul, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
problema turismului e :ati dat liber la jaf din 1989,au venit toparlanii de la curul oii si-au luat,,in locatie de gestiune,,hotelurile.au furat,s-au cotit de la plata taxelor,n-au investit nimic si acum cand au avut primul control mai serios de la O.P.C au intrat in panica.foarte bine ca s-a venit cu televiziunea,multi dintre romani nici nu-si inchipuiau ca ar putea sa existe asemenea spenluci mizerabile.dupa ce ca aveti preturi de Monaco si Coasta de azur,sunteti atat de nesimtiti incat nu va indurati sa respectati MINIMUM de standard in alimentatia publica si n-aveti ,,personal,,de lacomie.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367