REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Premierul României declară RĂZBOI 'HÂRŢOAGELOR': 'Proiectele trebuie refăcute de multe ori'

Premierul României declară RĂZBOI 'HÂRŢOAGELOR': 'Proiectele trebuie refăcute de multe ori'

Replica API 22 august 2020 | 00:00 1011

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă, că doreşte simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene, pentru că în prezent „trebuie să te duci cu un camion de hârţoage până la Bucureşti”, iar proiectele să fie refăcute de mai multe ori. El a spus că 80% din timpul pentru pregătirea şi derularea unui proiect este consumat pe obţinerea avizelor necesare, relatează News.ro.

„Internţionăm să simplificăm cât mai mult procedurile de absorbţie a fondurilor europene, adică să ajungă banii cât mai repede la beneficiari. La ora actuală trebuie să te duci cu un camion de hârţoage până la Bucureşti, să te duci de 100 de ori, să refaci proiectele de nu ştiu câte ori, să modifici documentaţii tehnico-economice, să modifici proiecte, să faci tot felul de solicitări, nu mai spun de avize, autorizaţii, acorduri şamd. Obiectivul nostru clar este de a simplica cât mai mult procedurile de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

El a afirmat că un prim pas în această direcţie a fost făcut în cadrul Programului Operaţional Regional.

„Un prim pas l-am făcut în cadrul Programului Operaţional Regional, am luat o decizie foarte curajoasă în condiţiile în care am avut foarte mulţi adversari, foarte mulţi oameni care s-au opus acestei decizii şi anume agenţiile de dezvoltare regională, care au dobândit în această perioadă de timp o experienţă extrem de mare în absorbţia fondurilor europene să devină autorităţi de management şi practic ele să deruleze toate finanţările în cadrul Programului Operaţional Regional.

Nu mai trebuie să vii la Bucureşti. M-am uitat la durată, timp pierdut pe parcursul pregătirii şi derulării unui proiect, aproape 80% din timpul consumat este consumat în avizele care sunt acordate în cadrul Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional şi în cadrul Ministerului Dezvoltării”, a conchis Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intre betii incepe cu O SA. O SA sugi pula mandolina si tu si toata familia ta si tot Partidul National al Labarilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614