REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premierul Sorin Grindeanu: Creșterea economică de 5,7%, o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern sunt cele corecte

Premierul Sorin Grindeanu: Creșterea economică de 5,7%, o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern sunt cele corecte

Replica API 17 mai 2017 | 13:23 307

Creșterea economică de 5,7% înregistrată în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru 2016, o evoluție care depășește așteptările analiștilor și ale organismelor internaționale FMI, BM, CE, este o confirmare a măsurilor economice luate de Guvern.

România a înregistrat astfel, în primul trimestru al acestui an, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate astăzi de Eurostat.

Guvernul va continua să susțină tendința de creștere economică prin stimularea investițiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene și îmbunătățirea colectării și reducerii evaziunii fiscale. Creșterea economică este și rezultatul încrederii mediului de afaceri în măsurile economice anunțate de Guvern pentru perioada următoare - între care Legea prevenției, înființarea Fondului Suveran de Investiții - dovedită inclusiv prin indicatorii de încredere calculați de Comisia Europeană.

“Pentru 2017, ne-am propus să atragem fonduri europene consistente în economia românească, respectiv 5,2 miliarde euro. Totodată, monitorizez personal, prin întâlniri de lucru săptămânale, îmbunătățirea colectării și combaterea evaziunii fiscale. Sunt pârghii prin care susținem ritmul de creștere economică, astfel încât evoluția economiei să fie resimțită în viața de zi cu zi a românilor”, consideră premierul Sorin Grindeanu.

Rata creșterii economice de 5,7%, mai mare decât cifra estimată pentru întreg anul 2017, respectiv 5,2%, a fost anticipată de alte evoluții pozitive din economie:

Exporturile au ajuns la un maxim istoric record în luna martie 2017 adică la 5,7 miliarde euro.

În primele 4 luni ale anului s-au creat peste 100.000 de noi locuri de muncă stabile.

Producția industrială are rate de creștere ridicate - o evoluție pozitivă are industria prelucrătoare/industrii medium și high tech.

Rata șomajului se află la un minim istoric de după 1989.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
salarii crescute la bugetari,dar de fapt cresterea economica am realizat-o noi privatii care suntem muciti mai rau ca si cainii,de ce pe spinarea noastra sa se bucure ugetarii
0
0
poate a mortalitatii din cauza rujeolei, asta este corecta, restul praf in ochii nostri
1
0
Ba bashitilor, de cate ori au fost comunistii la guvernare , Romania a avut crestere economica si daca betivii si drogatii nu simt, nu vad, e normal ca ei nu mai au simturile normale. Dar cei mai multi deja au simtit cand pensiile s-au marit, salariile la fel. Binenteles ca santeti frustrati, toata viata voastra de bashiti veti bolborosi , denigra, urla impotriva ciumei si a comunistilor. Dar daca Bashitul vostru nr.1 imprumuta 20 de miliarde si taia salarii, inchidea spitale, falimenta societati comerciale, comunistii dau bani la oameni, construiesc spitale si alte obiective.
0
2
Grindene,nu zice hop pana nu ai sarit parleazul!De ani de zile tot exista crestere economica,economia da semne de insanatosire etc.dar in buzunar nu se simte mai nimic.Poate in ale politicienilor,da!
2
0
Ceiimaiplaceacestuiincrezutsaselaudcumeritulaltora.Lasgramaticasiortografiapentruceiceautimp.Sporlacorectii.
1
0
Multumiri celor din retail ca ne dati posibilitatea sa ne dovedim cresterea economica.Bai da ce-am facut,bai sa nu plecati cu banii afara ca iar ne imprumutam sa cumparam rosii!!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367