REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Premierul Theresa May minimalizează efectele deprecierii lirei sterline

Premierul Theresa May minimalizează efectele deprecierii lirei sterline

Replica API 21 ianuarie 2017 | 00:00 207

Marea Britanie:

Marea Britanie:

Theresa May

Premierul Theresa May, prezentă la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveția), a minimalizat recenta depreciere a lirei sterline, declarând că de la votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană economia înregistrează o creștere solidă, transmit Bloomberg, Reuters și BBC.

Votul din 23 iunie — când alegătorii britanici au votat în favoarea ieșirii țării din Uniunea Europeană — a declanșat turbulențe pe piețele financiare globale, iar lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul. Moneda britanică a înregistrat marți cea mai semnificativă apreciere din octombrie 2008, după ce Theresa May a prezentat într-un discurs cele 12 priorități avute în vedere în contextul părăsirii forului comunitar de către țara sa, declarând că Brexit-ul va semnifica ieșirea Marii Britanii de pe piața unică europeană, punând astfel capăt speculațiilor conform cărora Londra va încerca să obțină un așa-numit 'soft Brexit'.

"În ultimele șase luni am văzut diferite mișcări ale lirei sterline. Dar am văzut de asemenea și date care arată soliditatea economiei britanice", a declarat May, într-un interviu acordat Bloomberg TV, când a fost întrebată dacă se teme că moneda britanică ar putea atinge același nivel cu dolarul.

Prim-ministrul britanic a mai afirmat că vrea să se asigure că firmele de servicii financiare rămân în Londra după Brexit.

Theresa May a insistat că apreciază contribuția băncilor la economia britanică, chiar dacă ele au indicat că își fac bagajele, ca răspuns la Brexit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369