REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Premiile Latin Grammy 2020: Muzica urbană, puţin recompensată la o gală cu premii împărţite

Premiile Latin Grammy 2020: Muzica urbană, puţin recompensată la o gală cu premii împărţite

Replica API 21 noiembrie 2020 | 00:00 1220

Muzica urbană, care a dominat nominalizările la premiile Latin Grammy decernate joi seară, a trecut aproape neobservată, fără să primească trofeele mult aşteptate, la o gală care a recompensat alte genuri precum muzica pop, muzica regională mexicană şi cântecul de autor, relatează EFE, citată de Agerpres.

După un număr mare de nominalizări, care încununau un gen ce domină discotecile şi radiourile din întreaga lume şi care prognozau o seară de triumf pentru ritmurile urbane, marile vedete de reggaeton au plecat acasă cu puţine gramofoane aurii sub braţ.

J Balvin pornea ca favorit cu 13 nominalizări, devenind vedeta cu cele mai multe nominalizări primite într-un singur an. Cu toate acestea el a reuşit să câştige doar premiul pentru Cel mai bun album de muzică urbană pentru long-playul său "Colores".

La rândul său Bad Bunny, care a primit nominalizări la şase categorii, a câştigat un singur premiu pentru "Yo perreo sola" la categoria Cea mai bună interpretare de reggaeton.

În timp ce portoricanul Ozuna a câştigat două premii pentru cântecul său împreună cu Rosalía "Yo x ti, tú x mí" la categoriile Cel mai bun fusion/interpretare urbană şi Cel mai bun Cântec Urban.

Iar vedeta spaniolă Rosalía a fost recompensată cu premiul 'TKN', alături de rapperul Travis Scott, pentru Cel mai bun video muzical în variantă scurtă.

În pofida acestei recunoaşteri timide, reggaetonul a fost adevărata vedetă pe scena din Miami, unde s-a aflat sediul parţial al ediţiei din acest an al premiilor Latin Grammy.

Karol G cu hitul "Tusa", J Balvin cu "Rojo", Guaynaa şi Sebastián Yatra cu "Chica ideal" sau Bad Bunny cu "Si veo a tu mamá" au dovedit prin recitaluri pline de ritm şi culoare că piesele lor sunt cele mai ascultate şi mai dansate în discotecile din întreaga lume.

Repartizare heterogenă a premiilor

Cântăreaţa, compozitoarea şi textiera mexicană Natalia Lafourcade a câştigat trei trofee la categoria Albumul anului pentru "Un canto por México, Vol 1", la categoria Cel mai bun cântec regional mexican cu "Mi religión" şi pentru Cel mai bun cântec alternativ cu "En Cantos" în colaborare cu iLe.

Pop latino a primit de asemenea recunoaştere la premiile Latin Grammy de anul acesta, care l-au recompensat pe tânărul artist Camilo alături de Pedro Capó pentru piesa "Tutu" la categoria Cel mai bun cântec pop, în timp ce premiul pentru Cel mai bun artist debutant i-a revenit lui Mike Bahía.

Şi câştigătorii tradiţionali ai ediţiilor anterioare au primit recunoaştere din partea Academiei de înregistrare latino, precum Alejandro Sanz, Alejando Fernández, Carlos Vives sau Ricky Martin.

Artistul spaniol Alejandro Sanz a mai adăugat un trofeu la cele 23 de gramofoane câştigate de-a lungul carierei sale la categoria Înregistrarea anului pentru piesa "Contigo", în timp ce artistul mexican Alejando Fernández, a fost premiat la categoria Cel mai bun album de muzică ranchera/mariachi pentru "Hecho en México".

Columbianul Carlos Vives a fost la rândul său recompensat cu trei gramofoane aurii pentru Cel mai bun album contemporan/fusión tropical cu "Cumbiana", Cel mai bun cântec tropical pentru "Canción para Rubén" în colaborare cu Rubén Blades şi Cel mai bun video muzical în versiune lungă pentru "El mundo perdido de Cumbiana".

În timp ce portoricanul Ricky Martin a câştigat un premiu pentru albumul "Pausa", la categoria Cel mai bun album vocal pop, însumând astfel cinci gramofoane aurii obţinute de-a lungul prolificei sale cariere muzicale.

Şi muzica de autor a avut parte de recunoaştere, Fito Páez devenind unul dintre marii câştigători ai serii, fiind recompensat pentru Cel mai bun album pop rock ("La conquista del espacio") şi Cel mai bun cântec pop/rock ("La canción de las bestias").

În timp ce albumul "Mesa para dos" al cantautoarei portoricane Kany García a câştigat la categoria Cel mai bun album de cantautor, iar "Biutiful" al artistei chiliene Mon Laferte a fost recompensat la categoria Cel mai bun cântec Rock.

Cea de-a 21-a ediţie a premiilor Latin Grammy s-a desfăşurat joi seară în format online în contextul actualei pandemii de coronavirus, într-o gală în care au fost omagiate eforturile depuse de lucrătorii sanitari din întreaga lume pentru a combate contagierile şi a ajuta la recuperarea pacienţilor cu COVID-19.

Gala a fost prezentată de cântăreţul portorican Víctor Manuelle, de actriţa mexicană Yalitza Aparicio şi de actriţa şi modelul de origine mexicană Ana Brenda Contreras.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218