REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Premiile Latin Grammy 2021: Ruben Blades, Camilo şi cântecul „Patria y vida“, marii triumfători ai galei

Premiile Latin Grammy 2021: Ruben Blades, Camilo şi cântecul „Patria y vida“, marii triumfători ai galei

Replica API 22 noiembrie 2021 | 14:35 577

Artiştii Ruben Blades şi Camilo, alături de imnul "Patria y vida" împotriva guvernului cubanez şi-au împărţit premiile la cea de-a 22-a ediţie a Premiilor Latin Grammy, care au revenit joi în format fizic în Las Vegas (SUA), după ce gala din 2020 s-a desfăşurat online din cauza pandemiei, relatează EFE, citată de Agerpres.

Palmaresul acestei ediţii a fost unul extrem de divizat, majoritatea celor premiaţi fiind interpreţi de sex masculin, în frunte cu rapperul C. Tangana şi albumul său de succes "El madrileńo".

Ruben Blades, care în ceremonia premergătoare de miercuri a primit premiul Persoana Anului 2021, a fost distins cu două gramofoane de aur pentru albumul 'Salswing!' şi pentru cel mai bun disc de salsa "Salsa Plus!". "Să câştigi un premiu în detrimentul altuia nu mi-a plăcut niciodată", a recunoscut modest Blades, care a dedicat premiul tuturor artiştilor nominalizaţi anul acesta.

Foto: (c) Steve Marcus/REUTERS

La rândul său, starul columbian Camilo, care primise în total zece nominalizări, a fost recompensat cu patru gramofoane de aur, inclusiv pentru cel mai bun album pop ("Mis manos") şi pentru cel mai bun cântec pop ("Vida de rico").

O surpriză emoţionantă a serii a fost premiul pentru înregistrarea anului, acordat piesei "Talvez", interpretată de Caetano Veloso şi de fiul său, Tom.

În schimb, marele premiu Latin Grammy pentru cântecul anului a fost decernat piesei "Patria y vida", un imn al răzvrătirii împotriva guvernului cubanez.

Yotuel, Gente de Zona, Descemer Bueno, Maykel Osorbo, El Funky, Yadam González y Beatriz Luengo sunt compozitorii acestei piesei cu mesaj politic care a câştigat şi premiul pentru cel mai bun cântec urban.

"Acest cântec este dedicat tuturor deţinuţilor politici din Cuba", a declarat El Funky înainte de a-l interpreta alături de ceilalţi artişti, într-unul dintre cele mai emoţionante momente ale galei de joi seară. Îmbrăcaţi complet în alb, interpreţii şi-au încheiat reprezentaţia cu strigătul "viva Cuba libre".

Pe de altă parte, surprinzătorul şi uimitorul album "El madrileńo" de C. Tangana a fost recompensat cu trei premii, printre care cel pentru cel mai bun cântec alternativ ("Nominao") şi cel pentru cel mai bun cântec pop-rock ("Hong Kong").

Juan Luis Guerra, Bad Bunny, Vicentico şi AnaVitória sunt alţi artişti recompensaţi cu câte două premii Latin Grammy la gala de joi din Las Vegas, care a încoronat-o pe tânăra columbiană Juliana Velásquez cu premiul pentru cel mai bun artist nou.

Ceremonia a debutat cu un carnaval plin de culoare, având-o ca amfitrioană pe legendara Gloria Estefan, care s-a alăturat prezentatorilor Anitta, Pedro Capó şi Carlinhos Brown pentru a da startul unui spectacol foarte eclectic, care a celebrat revenirea spectatorilor în sală şi a artiştilor pe scenă.

Grupo Firme au adus pe scenă tradiţia mexicană, în timp ce artiştii urbani Jay Wheeler, Myke TWoers şi DJ Nelson au fost reprezentanţii acestui gen muzical ce capătă tot mai multă popularitate şi relevanţă.

La rândul său, cantautorul columbian Camilo a încântat publicul cu piesa "Vida de rico", înainte de a ridica spectatorii în picioare şi a-i invita să danseze alături de el pe ritmul hitului "KESI".

Deşi nu s-a numărat printre laureatele serii, artista mexicană Mon Laferte a cântat plină de pasiune împreună cu trupa Banda Limón piesa "Se me ve a quemar el corazón" şi a susţinut apoi un duet plin de ritm şi energie alături de Gloria Trevi cu piesa "La mujer".

Foto: (c) NINA PROMMER/EPA

Rock-ul mexican a răsunat şi el pe scenă, odată cu omagiul adus regretatului artist Juan Gabriel de cântăreţii Rubén Albarrán, Emmanuel del Real şi Juanes, care au interpretat o versiune rock a popularei piese "No tengo dinero".

Unul dintre momentele cele mai aşteptate ale serii a fost reîntoarcerea pe scena premiilor Latin Grammy a divei pop Christina Aguilera. Populara artistă şi-a început recitalul cu balada la pian "Somos nada", pentru a interpreta apoi plină de energie piesa "Pa mis muchachas", în compania artistelor Becky G, Nathy Peluso şi Nicki Nicole.

Gala Latin Grammy Awards 2021 s-a încheiat grandios cu recitalul susţinut de Bad Bunny, care a ridicat publicul în picioare cu o versiune foarte ritmată a piesei sale "Maldita pobreza".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614