REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premiu pentru ‘Cetăţeanul Digital’ al Liceului Teoretic Lucian Blaga

Premiu pentru ‘Cetăţeanul Digital’ al Liceului Teoretic Lucian Blaga

Replica API 15 mai 2018 | 00:00 290

Sâmbătă, 12 mai a.c., a fost o zi de bun augur pentru echipa Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanța, formată din elevele Cristiana Bogăceanu și Alina Hila din clasa a X-a C, coordonate de prof. de istorie Mariana Ștefan, echipă care a fost invitată la Centrul Rațiu Pentru Democrație de la Turda, pentru a participa la ceremonia de premiere, beneficiind de ședințe de training, mentorat, dar și de o susținere financiară de 900 lei pentru implementarea proiectului în liceu.

Asfel, Fundația Centrul Rațiu Pentru Democrație a desfășurat anul acesta a XII-a ediție a concursului național ,,Toleranță și conviețuire în spațiul public’’. Concursul a avut la bază întocmirea unui proiect pe tema ,,Spune nu discursului instigator la ură în mediul online’’. Elevele Liceului Lucian Blaga au întocmit proiectul ,,Cetățeanul digital’’ care a fost apreciat cu premiul II. Proiectul cuprinde un plan de prevenire și intervenție, un plan anti-cyber bullying, cu activități de informare pentru prevenirea actelor de agresiune în mediul online și proceduri de depistare și eliminare a situațiilor de hărțuire comise între elevi.

,,Pentru noi participarea la această premiere a avut un impact emoțional mare și a fost o experiență de neuitat", au spus cele două eleve. Prof. Mariana Ștefan a mărturisit: ,,Participarea la acest concurs implică multă muncă și perseverență; tematica propusă anul acesta ne-a cam speriat la început, însă am avut sprijinul și dorința de implicare a celor două eleve, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. Urmează partea cea mai grea, implementarea activităților din proiect”.

Directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea a menționat: ,,Consider importantă participarea adolescenţilor la un concurs care promovează valorile democraţiei autentice: respectul şi toleranţa în societate! În contextul actual, astfel de proiecte au menirea de a încuraja schimbarea atitudinii oamenilor faţă de semenii lor, de a disemina exemple de comportament dezirabil între membrii unui grup social. Este de dorit ca tinerii să urmeze motto-ul Fundaţiei Raţiu şi să facă din democraţie un mod de viaţă veritabil!”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367