REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Preocupări de puşlama condamnată: sărituri în mare de pe Farul Verde, la plaja Modern

Preocupări de puşlama condamnată: sărituri în mare de pe Farul Verde, la plaja Modern

Replica API 18 iunie 2015 | 23:23 2252

S-a dat startul sezonului teribiliştilor!

S-a dat startul sezonului teribiliştilor!

Nici bine nu şi-a deschis “porţile” sezonul estival că teribiliştii au şi ieşit la interval! Săriturile din locuri neindicate sunt la ordinea zilei, tinerii mândrindu-se cu isprăvile lor, filmându-se şi postând apoi imaginile pe internet. La malul mării există deja zone foarte cunoscute pentru asemenea sărituri, printre ele fiind Farul Verde de pe plaja Modern. Unul dintre protagoniştii “cascadoriilor” este Loretty Nazare, condamnat cu suspendare pentru tâlhărie. Acesta a furat telefonul mobil al unui copil de 10 ani şi a agresat-o pe mama acestuia. A fost condamnat de Judecătoria Constanţa, însă decizia nu este definitivă.

Loretty Nazare este un tânăr din Constanţa, care a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce a furat un telefon mobil, dar a şi agresat o femeie. Totul s-a petrecut la data de 5 octombrie 2014, ora 15.35, când poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că un tânăr ar fi sustras un telefon mobil unui minor şi ar fi agresat-o pe mama copilului, când aceasta a solicitat restituirea bunului. Din câte se pare, mai mulţi minori se aflau la joacă, în curtea şcolii nr.2, situată pe strada Aristide Karatzali din municipiul Constanţa. La un moment dat a apărut Loretty, de 19 ani, care i-a luat telefonul unuia dintre ei. Acesta şi-a strigat mama, femeia ajungând imediat. Când i-a spus hoţului să-i dea telefonul, s-a trezit că este lovită cu pumnii. Patrula de poliţie deplasată la faţa locului, în urma verificărilor efectuate, l-a identificat imediat pe făptaş care a fost propus spre arestare. Tânărul a fost lăsat în arest la domiciliu, după care sub control judiciar. Pe 11 mai anul curent, Judecătoria Constanţa l-a condamnat la 2 ani cu suspendare, însă decizia nu este definitivă. Între timp, adolescentul îşi face de cap prin Constanţa. Se laudă că a urmat cursurile Şcolii nr. 2 şi ale Liceului de Marină Alexandru Ioan Cuza, însă instanţa îl contrazice, prin condamnare obligându-l să urmeze cursuri şcolare. Stă pe internet, compune versuri pentru muzică rap, după cum susţine el, şi trece dintr-o relaţie amoroasă în alta. Însă, cum unui tânăr “viteaz” nu-i şade bine să stea în banca lui, Loretty s-a hotărât să demonstreze cât este el de tare. Zilele trecute, însoţit de mai mulţi amici, a mers la plaja Modern, în zona Farul Verde pentru a executa o săritură… ca pe vremuri, după cum a spus el: “În cap, de pe far, ca pe vremuri” – a scris el în descrierea filmuleţului postat pe internet. Amicii îl încurajau, alţii îl înjurau (după cum se poate auzi), mândri fiind de isprava imortalizată cu telefonul mobil. Însă, lăsând la o parte partea infracţională şi teribilismul, menţionăm că astfel de fapte sunt foarte periculoase, mulţi tineri ajungând la spital în stare gravă. Unii au rămas paralizaţi, pe când alţii chiar au decedat.

Mutilaţi pe viaţă din pricina săriturilor în mare

Cazuri au fost înregistrate an de an. La începutul verii din 2014, mai mulţi adolesenţi ajunseseră la spital, ei sărind de pe stabilopozii de pe plaja Modern şi, ulterior, din Mamaia. Un caz impresionant este cel legat de tânărul Florin Marian Beznea, care, în iulie 2013, a mers cu mai mulţi prieteni la plajă şi a sărit de pe stabilopozi. Impactul cu nisipul a fost unul nimicitor, adolescentul nemaiputându-se mişca. A fost transportat la spital şi a rămas paralizat de la gât în jos, având măduva spinării secţionată între vertebrele C4 şi C5. Părinţii, apropiaţii şi alţi oameni cu suflete mari au făcut încă de atunci tot posibilul să-l ajute, existând şi o pagină de Facebook în acest sens: “Marian Florin are nevoie de noi”. Acesta era elev la Liceul Sportiv şi adora fotbalul. Într-o clipă, totul s-a năruit în jurul lui. Prin urmare, mare atenţie! O singură clipă care credeţi că vă face mai cool în faţa prietenilor vă poate distruge viaţa, dar şi pe cea a persoanelor dragi!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369