REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preot din Constanţa, reclamat la Poliţie: ar fi păcălit o vârstnică să-i ia casa!

Preot din Constanţa, reclamat la Poliţie: ar fi păcălit o vârstnică să-i ia casa!

Replica API 3 februarie 2014 | 00:00 304

Un preot din Constanţa, respectiv Comănici Popescu, a ajuns în atenţia opiniei publice, după ce o femeie îl acuză că ar fi înşelat o vârstnică rămasă singură. Preotul se apară şi spune că vârstnica i-ar fi cerut să o îngrijească, în schimbul locuinţei. Tot el ar fi mai spus că femeia nu mai avea decât o singură nepoată în viaţă, plecată de mai bine de 10 ani în Egipt, dar de care nu mai ştia nimic. Înainte ca vârstnica să moară, aceasta ar fi acceptat să treacă locuinţa sa pe numele preotului, în acest sens existând şi o serie de documente semnate de către un notar. Arhiepiscopia Tomisului va demara o anchetă în cazul preotului numai dacă Parchetul va începe urmărirea penală. "Este acuzat. Vrem să vedem dacă plângerea este întemeiată, dacă se ajunge la dosar penal. Familia preotului a făcut nişte acte civile. Dacă Parchetul decide că în cazul său se va începe urmărirea penală, atunci vom demara şi noi o anchetă în cazul lui. Nu au mai fost probleme cu el până acum. Din câte am înţeles, o bătrănică i-a dat casa părintelui ca să fie întreţinută. Ea avea o nepoată plecată de vreo 10 ani în străinătate, dar îi pierduse urma. Nepoata a revenit în ţară, iar bătrânica s-ar fi răzgândit. Între timp, femeia a decedat, iar nepoata întoarsă din Egipt s-a adresat Poliţiei. Îmi este greu să cred că un preot a forţat un bătrân să semneze actele în faţa unui notar", a declarat, pentru "Replica", Călin Gavrilaş, consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Nepoata femeii, sosită din Egipt la Constanţa, a depus o plângere la Secţia 3 Poliţie. Plângerea a fost înregistrată zilele trecute, însă nu cu privire la înşelăciune, ci la moarte suspectă. "Poliţiştii Secţiei 3 desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor decesului unei femei, în vârstă de 89 de ani. Aceasta, la data de 29 ianuarie a.c. a fost găsită decedată în locuinţa sa de pe strada Ardealului, din municipiul Constanţa.", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Însă, după efectuarea necropsiei, s-a stabilit că vârstnica a decedat din pricina problemelor medicale. În ceea ce priveşte partea cu înşelăciunea, se pare că o plângere ar fi înregistrată încă din luna ianuarie 2013. "În luna ianuarie 2013, la sediul Secţiei 5 Poliţie, o femeie în vârstă de 72 de ani a depus o plângere împotriva unui bărbat de 40 de ani cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În cauză poliţiştii desfăşoară activităţi specifice urmând a face propuneri legale prin unitatea de Parchet competentă.", au mai spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614