REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Preot din Năvodari, hărţuit de o femeie care reclamă că a fost ţepuită

Preot din Năvodari, hărţuit de o femeie care reclamă că a fost ţepuită

Replica API 18 octombrie 2011 | 00:00 1210

Ceartă pe banii din vânzarea unor obiecte bisericeşti

Ceartă pe banii din vânzarea unor obiecte bisericeşti

Sub genericul "popii sunt şi ei oameni", un preot este acuzat că a nesocotit poruncile Domnului şi a căzut în păcat, bucurându-se de cele lumeşti. Preotul Daniel Brujban, de la biserica "Acoperământul Maicii Domnului", din Năvodari, a primit acuzaţii din partea unei femei din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, că i-ar fi tras o ţeapă de 6.000 de lei. Mai exact, Lica Gheorghe, susţine că i-a dat obiecte bisericeşti confecţionate de ea, în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru a le vinde. Numai că, potrivit celor spuse de ea, părintele ar fi vândut o parte din aceste obiecte, însă refuză să i le plătească. Preotul, la rândul lui, susţine că i le-a returnat şi chiar are dovada de la o firmă de curierat.

Mergând pe premisa că adevărul este undeva la mijloc, am luat punctul de vedere al ambelor părţi. "În august i-am dat mai multe obiecte lucrate de mine, ca să le vândă. I-am dat în 2 rânduri, greşeala mea a fost că am hotărât atunci să nu facem acte. Mi-a dat un avans de 1.550 lei. Văzând că nu mai dă nici un semn, l-am sunat şi i-am zis să mi le trimită înapoi. El mi-a trimis o parte, după ce le-a folosit prin biserică, însă mai avea să-mi returneze încă de 6000 de lei. Numai că mi-au trimis nişte mesaje de nu mai ştiu ce să zic, m-au făcut să cred că banii nu sunt atât de importanţi, ca şi cum ar trebui să-mi iau gândul de la ei. Dacă mi-ar fi cerut acele obiecte să le donez, i le dădeam aşa, fără bani, dar mi-a spus că nu mai are să-mi dea nimic, că mi-a trimis tot ce avea să-mi dea", ne-a declarat Lica Gheorghe. La rândul său, părintele Daniel ne-a declarat că lucrurile stau altfel. "O cunosc pe această femeie şi îmi pare rău că s-a ajuns aici, să spună astfel de vorbe despre noi. Eu i-am trimis acele obiecte înapoi, am dovada de la Fan Curier. Nu suntem noi astfel de oameni, suntem o biserică în construcţie, suntem la început. M-a sunat şi pe mine pe telefon şi era foarte tulburată, mi-a spus că nu am vândut. Păi cu ce suntem de vină că nu le-am vândut?", ne-a mărturisit preotul.

Acestea sunt mesajele trimise de părintele Daniel şi nepoata sa

"Pomeneşte, Doamne, pe roaba ta Lica şi pe toţi cei pe care îi poartă în inima şi sufletul ei. Dă-le lor după inima şi sufletul lor. Părinţii mănâncă aguridă, iar la copii li se strepezesc dinţii. Cine are minte, să priceapă. Doamne ajută. Sunt la Sfânta Liturghie. Îmi pare foarte rău că acesta este ultimul meu mesaj. Nu ştiu despre ce obiecte vorbiţi. Vă doresc linişte sufletească şi nu vă mai gândiţi la bani. Ei vă aduc numai rău. Doamne ajută. Cu siguranţă Bunul Dumnezeu vă va da un vis în care veţi primi explicaţiile pe care le aşteptaţi. Rugaţi-vă mult. Dar la icoane, nu la bani", mai transmite preotul. Iată ce transmite şi nepoata preotului: "Ce sunt aceste cuvinte? Vă cunoşteam ca o vemeie temătoare de Dumnezeu şi care lucraţi pentru biserica lui Hristos. Bănuiesc că sunt ceva probleme legate de bani. Din umilele mele cunoştinţe de mirean, ştiu că banul este ochiul dracului. Cred că v-aţi lipit inima prea mult de bani. De aceea copilul dumneavoastră a spus: nu luăm din cutia milei, nu punem în ea. Unchiul meu nu a observat aceasta, dar eu cu masterat în psihopedagogia copilului mi-am dat seama că acest lucru l-a învăţat copilul în familie. Cu dragoste creştinească, a dumneavoastră Cristina Laura. Prefer să am de-a face cu oamenii morţi, pentru că fac medicină legală, decât cu cei vii, pe care îi conduce banul".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369