REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Preotul caterisit Daniel Balaș zice că l-a costat 70.000 de euro ca să devină preot. Video

Preotul caterisit Daniel Balaș zice că l-a costat 70.000 de euro ca să devină preot. Video

Victor ROTARU 10 octombrie 2022 | 00:00 15447

Fostul preot Daniel Balaș este cunoscut la nivel local pentru dezvăluirile pe care le face de ceva timp, referitoare la perioada în care era preot în județul Constanța. Mai nou, acesta dezvăluie cât l-a costat să devină preot: 70.000 de euro, bani care includ cărțile ”Sfinților Părinți” plagiate, ”Sfântul Ajutor” pentru episcop și altele...

Daniel Balaș

Daniel Balaș a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului  de la slujire la finalul lunii februarie a anului curent, ca urmare a numeroaselor sesizări cu privire la declarațiile publice ale acestuia. Între timp, tânărul s-a reprofilat și s-a angajat ca șofer de TIR în Anglia, având o legătură foarte strânsă cu oamenii care îl urmăresc pe rețelele de socializare.

”Dădeam lunar 900 de lei pe mâncare, dar nu o putem numi mâncare”

În cel mai nou videoclip postat de acesta, intitulat ”Câți bani am dat ca să ajung Preot”, Daniel dezvălui sumele de bani pe care le-a cheltui te-a lungul timpului în drumul său de a deveni preot. Acesta a declarat că în perioada în care era elev la seminarul teologic din Slobozia, cheltuia lunar câte 900 de lei pe mâncare: ”Dădeam lunar 900 de lei pe mâncare, dar nu o putem numi mâncare. Era ceva de nedescris. Nici în pușcărie nu se dă așa ceva, nici pe front. Nici taică-meu nu dă așa ceva la porcii lui din curte nu dădea așa mâncare. A fost crunt. Pateuri expirate, gândaci în mâncare, păr în mâncare.

”2.000 de euro m-au costat cadourile sfinților profesori”

Pentru perioada liceului, acesta a declarat că a investit în jur de 2.000 de euro pe an pentru mâncare, întrucât prețul pe lună la cantina era de 900 de lei, plus 2000 de euro cadourile sfinților profesori. ”Încă 2.000 de euro m-au costat cadourile sfinților profesori. La Constanța nici nu vă pot spune de mâncare că nu puteai să o miroși sau să o guști. Am mâncat o dată și am zăcut o săptămână, am văzut moartea cu ochii.

În mare, acesta a cheltuit în jur de 10.000 de euro pentru a absolvi liceul Teologic. La facultate, acesta susține că a cheltuit în mare în jur de 8.000 de euro pentru taxa de școlarizare, materiale, cărțile Sfinților Părinți...plagiate, și alte cele necesare, plus 2.000 de euro pentru licența: ”Le cumperi cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate, au dosare penale peste dosare penale. Ei sunt niște plagiator ieftini, și vin la noi și ne vând gogoși și ne bagă cărțile pe care ei nici măcar nu le-au citit, dacă vrem să trecem examenul.”

Majoritatea parohiilor cer și masterat pentru a putea slujii

Fostul preot nu se oprește aici cu dezvăluirile. Multe parohii nu mai acceptă absolvenți cu licență, ci trebuie și masterul făcut, pentru care mai cheltui 3.000 de euro, dar oferi și ”Sfântul Ajutor” episcopului. ”După ce ai cheltuit mai bine de 20.000 de euro, nu ai post vacant. Trebuie să dai niște examene, sau eventual să te duci cu ”Sfântul Ajutor” la episcop. Dacă acesta nu este satisfăcut, este posibil să te trimită într-o parohie unde nu ai nici salariu, nici casă parohială și ai 3 vârstnice în biserică, și începi să supraviețuiești, nici măcar să trăiești. După ce ai pierdut atâția bani, de aici începe hora. Dacă ”miroase bine” ce dai acolo, te duce la oraș cu încă 2-3 pe lângă tine. Când ajungi acolo ești mic, stai printre șerpi.”


Daniel Balaș spune cât de greu este pentru un preot la început de drum, mai ales atunci când taxele încep să vină: ”Când ești la parohie, încep taxele să vină. Pentru lumânări, cruciulițe, pentru Sfântul Seminar... Și de aici încep preoții și trag pe voi. Contribuții, taxe, impozite, ajutoare, icoane pictate, Bobotează, Crăciun. Sunt disperați, pentru că din salariul lor ei plătesc și taxe la stat și impozite, și lumânărar, clopotar, dascăl, de toate.

70.000 de euro... să te faci preot

În concluzie, acesta spune că pentru a deveni preot trebuie să investești 70.000 de euro: ”70.000 de euro nu mai sunt bani în ziua de azi, și am tot viitorul înainte să îi fac și să le mai pun trei zerouri în spate. Dar niciodată nu voi mai avea timpul pe care l-am avut acolo. Niciodată nu mă voi mai întâlni cu perioada în care ai mei colegi din generală mergeau și se distrau și relaxau, iar eu trebuia să stau la seminar închis, să cânt la slujbe, pentru că așa trebuia. Pentru că acolo doar trebuie și nu se poate face nimic. Dar nu regret nici lucrurile acestea, pentru că m-au făcut omul care sunt azi. Dacă nu trecem prin sistem poate că tânjeam toată viața.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te poti numi fericit omule.Ai avut ai putut sa dai bani ăștia.Ce te faci cu INOCETI de acu care ies cu diplome din scoala.Ce fac cu ele Daca sint pîrlit Ai dreptate in tot ce spui Dar INOCETI si habovnici tin partea lui Șpagoveanu.
1
1
Foarte bine punctat. Il credem pe cuvant si asteptam urmatorul video in care sa se spuna si cat sunt spagile pentru a ajunge la o parohie din oras. Stiim cu toti ca se depaseste suma de 70k€ cu mult:)))) PS: Avand in vedere sumele care se invart chiar ar trebui impozitate toate cultele sau ocultele astea religioase fmg
4
1
E ceva frustrare la băiatul ăsta, popii nu sunt reprezentanții lui Dzeu, majoritatea nici măcar slujitori, omu a văzut partea urâtă din interiorul bisericii dar nu s a dat înapoi sa meargă la munca cu responsabilitate fără sa stea prea mult pe gânduri...
1
1
Excelent, mulțumesc! Sunt întrutotul de acord. Ar fi bune niște reportaje cu taxe/obiceiuri de la înmormântari, botezuri, plimbări moaște, etc.
6
1
Bine nea ILIE in kur sati fie Si MOARTA si VIE !! Ilie care se KAKA IN PALARIE
2
5
"Parinte" mai bine ca sunteti sofer probabil ca vi se potriveste mai bine..... slujirea lui Dumnezeu nu este pentru toti frustratii.....probabil va aleseseti aceasta slujire ca si profesie gandindu-va dvoastra cati bani veti scoate din aceasta si cand colo ghinion, a fi preot inseamna o slujire si devotament total lui Dumnezeu...doar asa cum expuneti lucrurile nu cred ca aveati nici in clin nici in maneca cu preotia ca vocatie si nu ca si profesie.......
5
10
cam putzin.Nici nu a dat cocosel la prea adancul...
5
4
Oile p r o a s t e care pun botul in continuare la povestile nemuritoare debitate de popii jegosi si biserica le umplu buzunarele acestora!
8
10
Daca ce spune omul asta este adevarat si eu cred ca este,atunci se explica comportamentul preotilor ortodocsi care sunt disperati dupa bani,nu mai stiu ce sa faca si sa inventeze numai sa faca bani,pai din ce spune omul asta si cel mai credincios si curat la suflet tanar care alege sa devina preot este transformat radical pana sa ajunga sa slujeasca in altar si daca omul tot curat si cinstit ramane il trimite Theodosie unde a intzarcat mutu iapa sa predice si sa rabde de foame prin cine stie ce coclauri,dupa cum a si spus tanarul asta. Pacat ca s-a ajuns aici caci asha cum merg treburile innaltpresfintiti astia reusesc ce nu a reusit nici Lenin,nici Stalin nici Ceausescu si anume sa ii convinga pe oameni ca Dumnezeu nu exista,lucru total fals.
18
6
Lumea intuneacata a biserici care poate fi vazuta doar daca mananci paine in interiorul ei . Pe afara , se vad multe in roz . In schimb , este al dracului de putred . Am lucrat in ani de dinainte de revolutie la refacerea bisericilor in Dobrogea . Eram un copil pe atunci . Comportamentul preotilor , mizeria morala pe care am vazuto la ei , ma determinat sa ma indepartez de biserica . Pentru ca eram doar un copil , am asociat mizeria lor cu Dumnezeu , cu credinta . Intre timp am inteles ca mizeria lor nu are nimic deaface cu Dumnezeu . Am mai incercat in cateva randuri sa ma apropii de biserica , dar lucrurile tot asa urate au rams . Cu regret spun ca daca credinta este una s***a , lor li se datoreaza . Pacat ca la varful biserici nu urmaresc decat inavutirea . Dar lor nu le pasa , investesc ce astazi incaseaza in ideiea ca atunci cand nu vor mai fi enoriasi , au din ce sa traiasca . Vezi bisericile de afara .
22
7
De ce nu se face nici o ancheta in SISTEMUL MAFIOT BOR ? Pentru ca prostimea trebuie tinuta in frau, intr-un fel ! Daca lumea ar stii adevarul N-AR MAI COTIZA NIMENI la averile acestor SATANE IN SUTANA, in frunte cu AGENTUL KGB PEDE.RAST PEDO.FIL teoDO.Sie SPAGOVEANU !!!
19
6
Iarasi aveti greseli gramaticale bai idiotilor!
16
2
in bot cu popii si bisericile voastre!
12
7
de ce s a dus la teologie, credea ca se va ...implinii !material nu spiritual cu har pentru ceea ce face.Preotul trebue s a fie si un exemplu pentru enoriasi , un exemplu omenesc, ca sofer de tir exemplul i se potriveste perfect , mancare buna, libertate ,bani si ...femei , asa sa i ajute Dumnezeu!
12
24
Universitatea Ovidius=Societate comerciala.
26
2
numai prostii vorbeste pe tik tok ca prinde bine si fraierii se uita la el cerseste bani se da dupa cum bate vantul un ordinar saralatan scoate din gur numai ce vor sa auda fraierii aia care il urmaresc ca sa mia faca si el un ban intr un cuvant e o c***a masculina
9
33
Ai ajuns exact unde îți este locul băiețaș adika sofer de TIR; meseria de preot in ziua de astăzi este văzută drept o cale sigură de îmbogățire si nu ca o vocație, o chemare divină; personal ma repugnă toată tagma preoțească in frunte cu Marele Alb si Teodosie dar nici indivizii ăștia care vor parohii bogate si alte beneficii material îmi dau o stare vomitivă. Șarlatani cu haină preoțească ce visează la milioane de euro din donații si contribuții ale unor credincioși, bani care ar trebui sa fie folosiți pt cei nevoiași si nu să ajungă in buzunarele voastre.
29
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218