REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PREOTUL CRIMINAL din MAMAIA verificat la Penitenciarul Arad!

PREOTUL CRIMINAL din MAMAIA verificat la Penitenciarul Arad!

Replica API 21 octombrie 2021 | 23:41 3027

Directorul Penitenciarului Arad a dispus controale după ce Laurențiu Aspru, fost preot, aflat în detenție acolo, a cerut despăgubiri de 10 milioane de euro, plângându-se de prețurile din magazinul unității de detenție, de presiunea apei, cât și de alte aspecte legate de condiții. În urma controalelor, nu au fost descoperite nereguli, astfel că magistrații au analizat situația și i-au respins cererea.

Laurențiu Aspru se plângea că, în perioada 2016 (de când a fost condamnat) și până în prezent, a stat în celulă cu mai mulți deținuți, toți fumători, că nu beneficiază de cel puțin 4 m de spațiu, sunt ploșnițe și gândaci, dimensiunile și caracteristicile paturilor sunt neconforme, iluminarea artificială și ventilația sunt necorespunzătoare fiind umezeală, mucegai și mirosuri urâte, nu există duș cu apă caldă în cameră și wc separat, temperatura din cameră este de 19 grade în sezonul rece, că nu are parte de asistență medicală, că nu poate face sport zilnic (întrucât așa i-a recomandat medicul) Pentru acestea, el a solicitat 10 milioane de euro despăgubiri pentru perioada de detenție 2016 – prezent. Mai mult decât atât, persoana privată de libertate se plânge că prețurile de la magazinul din incinta penitenciarului sunt foarte mari, adaos între 0-200%. Unele produse sunt contrafăcute, de calitate îndoielnică sau expirate (sau suspecte de a fi contrafăcute întrucât eticheta este ruptă parțial și nu se vede data expirării). Laurențiu Aspru a solicitat tragerea la răspundere penală a celor vinovați și despăgubiri în sumă de 1.000.000 de euro întrucât, în perioada februarie 2016-prezent, a cheltuit pentru suplimentarea hranei și a produselor de igienă personală. Magistrații Judecătoriei Arad i-au respins plângerea și contestația. ”Respinge contestaţia formulată de condamnatul Aspru Laurenţiu Constantin, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate delegat la Penitenciarul Arad, cu numărul 932 din data de 30 decembrie 2020 pronunţată în dosarul numărul 900/2020”, potrivit minutei judecătorești.

A mai depus o plângere în instanță

Dar Laurențiu Aspru nu s-a lăsat și a mai depus o plângere în instanță. Astfel, prin decizie a directorului penitenciarului, a fost numită o comisie care urmărește prețurile practicate de magazinul din penitenciar, ca acesta să se încadreze în media prețurilor produselor identice din magazinele similare de pe piața locală. Nici aici nu au fost găsite nereguli.

La finele lunii august 2021, Judecătoria Arad i-a respins și această cerere.

Penitenciar

Crimă în Mamaia

Laurențiu Constantin Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 12 ani de detenţie, la data de 12 octombrie 2015. Însă, pe 18 ianuarie 2016, i-a fost respins apelul, condamnarea rămânând definitivă. Reamintim că săptămâna Mare din 2015 nu l-a împiedicat pe un fost preot din Bistriţa Năsăud să-şi dea frâu liber plăcerilor carnale. Aşa se face că bărbatul a agăţat o fată pe internet, apoi s-au întâlnit într-un apartament închiriat din Mamaia, iar într-un „moment de nebunie” a săvârşit o crimă. Fostul preot Laurenţiu Constantin Aspru, de 37 de ani, le-a mărturisit procurorilor că venise la Constanţa pentru o partidă de sex. El le-a mai precizat oamenilor legii că ar fi cunoscut-o pe minoră pe un site de matrimoniale, dar că aceasta l-ar fi asigurat că are peste 20 de ani. Pentru că nu s-au înțeles asupra tarifului pentru serviciile prestate, fata, în vârstă de 15 ani, l-a amenințat că-l va reclama la Poliție pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră. Bărbatul și-a pierdut cumpătul și într-un exces de furie a strangulat-o pe victimă cu cablul de la fierul de călcat. Minora era din Năvodari și provenea dintr-o familie dezorganizată. Ramona a rămas fără tată, iar mama ei era cunoscută cu probleme psihice. Din cauza certurilor din familie, Ramona pleca mai tot timpul de acasă. Așa se face că un unchi de-al ei a vrut să o ajute și îi închiriase un apartament în stațiunea Mamaia fără să știe că aceasta o apucase pe căi greșite, după cum el le-a declarat anchetatorilor.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia vedeti ca unchiul e pestele.
3
0
Unchiul ii inchiriaza apartament in Statiune .... Este la mintea cocosului ce se ocupa !
4
0
Vrednic este ? Vrednic s-a raspuns
1
1
Sper sa ti sparga baietii rozeta
4
1
Uitati cine-s popii nostri
4
4
preoteasa? sau si ea era plecata in Eforie !
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614