REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preotul-pistolar din Cucuieţi s-a mutat cu scandal în Tomis Nord

Preotul-pistolar din Cucuieţi s-a mutat cu scandal în Tomis Nord

Replica API 12 octombrie 2011 | 00:00 946

Locatarii din zona Brotăcei nu-l vor! - vezi video

Locatarii din zona Brotăcei nu-l vor! - vezi video

Locatarii blocului U4, situat în cartierul Tomis Nord - Brotăcei, sunt ancoraţi într-un război cu preotul Mircea Pricop. Acesta a început construcţia bisericii " Naşterea Sf. Ioan" exact între blocuri, privându-i de spaţiul alocat parcării şi blocându-le drumul de acces către locuinţe, având în vedere că în acea arie se mai află amplasată şi şcoala libaneză, Cambridge School. Locatarii s-au revoltat când jumătate din parcare le-a fost luată şi împrejmuită cu stâlpi, aceştia neputând manevra autoturismele în spaţiul rămas.

Mai mult decât atât, circulă zvonul că va fi demarat un proces de demolare a grădinilor şi aleilor din jurul blocurilor U4 şi U3 pentru a se putea face legătura cu o stradă principală, Suceava în cazul de faţă, în vederea obţinerii unui acces direct la biserică . Locatarii au început investigaţiile, cerându-i preotului dovezile, semnăturile, cât şi aprobările de la primărie, neprimind, însă, nici un răspuns concret. "Am încercat să-mi parchez maşina şi nu am reuşit din cauza lipsei de spaţiu, fapt pentru care am renunţat, lăsându-mi maşina în stradă, cu toate că eu plătesc 140 de lei pe an la primărie pentru acel loc de parcare. Când i-am spus acest lucru preotului a râs de mine că nu ştiu să conduc şi m-a făcut comunist. Dar tot gunoiul pe care îl aruncă peste gard, tot molozul ce îl aruncă în grădina blocului? Primăria nu vede nici asta?", declară un locatar revoltat al blocului U4. Şefa asociaţiei de locatari, Cornelia Suciu, susţine că a înaintat mai multe sesizări în atenţia primăriei, dar deocamdată nu a prmit nici un răspuns clar. Locatarii revoltaţi sunt de părere că nu există aprobare pentru parcarea bisericii şi nici nu îndeplineşte normele aflate în vigoare. Cu toate că aceştia nu au dat nici o semnătură, preotul Mircea Pricop susţine că a strâns 1.200 de semnături atât pentru construcţia bisericii, cât şi pentru a crea o legătură directă cu strada Suceava. De unde s-au strâns acele semnături? - se întreabă locatarii cartierului în cauză. Se pare că preotul Mircea Pricop mai are antecedente, fiind cunoscut ca un om agresiv. În anul 2001, pe când era paroh al bisericii din satul Cucuieţi, comuna Dofteana, a îngrozit toţi trecătorii aflaţi în Piaţa centrală din Oneşti, ameninţându-i cu un pistol cu gaze, Rek. Tot incidentul s-a soluţionat destul de repede, preotul scăpând doar cu o amendă. De aici işi poartă şi pesudonimul "preotul pistolar". Oamenii susţin că s-a mutat în Constanţa pentru a face... "noi victime". Am încercat să-i oferim preotului dreptul la replică, dar acesta a fost de negăsit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614