REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Presa britanică: „Dacă legile justiţiei vor fi adoptate, UE se va asigura că România va rămâne în afara spaţiului Schengen”

Presa britanică: „Dacă legile justiţiei vor fi adoptate, UE se va asigura că România va rămâne în afara spaţiului Schengen”

Replica API 5 februarie 2018 | 00:00 394

Iohannis la Bruxelles

Iohannis la Bruxelles

După vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, de la Bruxelles, în cadrul căreia a participat la declarațiile de presă comune cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, presa internaţională a comentat dur pe marginea modificărilor aduse legilor justiţiei din România.

Cotidianul britanic „Daily Mail” scrie, printre altele, că „Bruxelles-ul este amenințat de proiectele de legi pregătite de guvernul condus de social-democrați (din România n.r.). Comisia executivă a UE a declarat că dacă vor fi aprobate legile (de modificare a codurilor penale n.r.), se va asigura că România rămâne în afara spațiului Schengen de liberă călătorie, deși a spus că nu intenționează să inițieze o procedură punitivă împotriva Bucureștiului. UE este îngrijorată de faptul că revizuirea justiţiei va inversa orice progres înregistrat de România în lupta împotriva corupţiei de la nivel înalt, într-una dintre cele mai corupte țări din Europa. Sistemul judiciar al României rămâne sub o monitorizare specială a UE”, comentează cotidianul Daily Mail.

"Sunt extrem de preocupat de procedura legislativă privind schimbarea legilor justiției. Independența justiției românești este un lucru pentru care voi lupta ", a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă comună cu șeful Comisiei, Jean-Claude Juncker, citat de jurnaliştii de la Daily Mail

„În cadrul proiectelor de legi aprobate de Parlament luna trecută, infracțiunile care implică abuz în serviciu public care cauzează pagube financiare mai mici de 200.000 de euro (249.000 de dolari) nu ar mai avea o pedeapsă.

Curtea Constituțională a României a trimis câteva din legile înapoi în parlament pentru reanalizare, iar Iohannis, a cărui semnătură este necesară pentru ca acestea să intre în vigoare, a declarat că este hotărât să respecte pe deplin standardele UE.

Comisia a afirmat anterior că România și țările vecine din sudul Bulgariei ar trebui să li se permită aderarea la zona Schengen, fără pașapoarte, însă multe state din UE sunt împotrivă, din cauza preocupărilor legate de corupție și lipsa de transparență. Aderarea la Schengen este un obiectiv cheie pentru București, însă Juncker a avertizat: ‘Dacă legislația românească urma să rămână așa cum a fost prevăzut de parlament, atunci ... aderarea României la Schengen va fi privită în termeni complet diferiti’. Cu toate acestea, Juncker a spus că nu are ‘nici o intenție’ de a lansa acțiuni punitive împotriva României în temeiul articolului 7 al UE în legătură cu preocupările privind statul de drept”, mai scrie cotidianul britanic.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prosi, prosti, da multi.CAND O SA VEDEM LA CELE DOUA TELEVIZIUNI ale voastre o dezbatere pe investitiile din aceasta tara.Numai despre cum pot sa scape politicienii de puscarie, ATAT.Doamna Vasilica ne-a promis 350 km. autostrada si 250 km.cale ferata. REGELE A FACUT 5000 KM.
1
0
vad aici comentarii ale postacilor de serviciu din ciuma rosie psd-ista indobitociti de tembeliziunile infractorilor Guita tv si Varanul alias Voiculescu Vi s-au spalat creierele bine de tot incat credeti ca pentru situatia dezastruasa in care se afla tara de vina sunt strainii si nu politicienii corupti din ciuma rosie care v-au furat pe rupte 27 de ani Aveti orbul gainii ori sunteti prosti gramada de nu realizati ca mazare v-a furat nastase v-a furat dragnea v-a furat si toata clica lor din ciuma rosie ne fura viitorul tarii al copiilor nostri Cat de tembeli puteti fi de nu vedeti ?
3
1
PERVERSILOR , DE CE CREATI PANICA ? VOI AVETI UN SINGUR SCOP , SA TAIATI BANII . VA DOARE IN CUR DE ROMANIA , ASA PROSTI UNDE MAI GASITI ? PLANGETI CU LACRIMI MARI DUPA ROMANIA , NE LUATI BANII , NE-ATI DISTRUS IND ALIMENTARA PT A IMPORTA DE LA BABA MERKEL SAU MACRON . MARE TUPEU ARE U. E . , SI MULTI PROSTI IN ROMANIA .
6
3
Dupa ce ne-au vindut la Yalta, ca la tirgul de vite, mai au tupeul sa ne dea sfaturi.Nici macar nu stiu despre ce este vorba. Atunci, sa desfintam Parlamentul, sa ne conduca panaramele de la Bruxelles. Mai avem suveranitate?
6
2
Ptr englezi...out to europe
4
3
De ce-i fute grija pe englezoii imputiti de Europa, nu au plecat din UE? Mai baieti acum aveti de la noi multa m...UE.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218