REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Presa din State, fascinată de familia Andreescu: 5 detalii savuroase remarcate de jurnaliștii americani

Presa din State, fascinată de familia Andreescu: 5 detalii savuroase remarcate de jurnaliștii americani

Replica API 9 septembrie 2019 | 00:00 821

Bianca Andreescu (19 ani) s-a impus în turneul de la US Open după victoria impresionantă reușită în fața Serenei Williams, scor 6-3, 7-5, după o oră și 41 de minute de joc.

Succesul jucătoarei cu origini românești a creat o emulație fără precedent în Canada, țară care nu mai dăduse niciodată un câștigător în turneele de Mare Șlem. Inclusiv jurnaliștii americani i-au acordat o atenție sporită Biancăi, publicația heavy.com trecând în revistă 5 detalii inedite despre Maria și Nicu, părinții Biancăi:

1. Presa de peste Ocean scrie că Maria, cea care a avut o serie de apariții extravagante pe durata acestui turneu, lucrează într-o firmă de investiții cu sediul în Toronto. Absolventă a Universității din Craiova, Maria e originară din România, la fel ca Nicu, soțul ei.

Cei doi s-au dedicat în totalitate îndrumării fiicei lor către tenis, urmărindu-i apoi cariera Biancăi în cel mai fin detaliu. Sursa citată scrie că aceștia urmăreau meciurile fiicei sale chiar și din avion, în momentele în care nu puteau fi prezenți în tribune, întrebând însoțitorii de bord dacă există wi-fi în aeronavă.

2. Nicu, tatăl Biancăi, este inginer la Matcor Automotive Inc, acesta păstrându-și meseria pe care o avea și în România.

Personalitate mai retrasă decât Maria, Nicu a fost totuși prezent la toate partidele fiicei sale de la US Open, filmând de fiecare dată pe fază, cu telefonul mobil, momentele în care „Bibi” celebra victoriile.

În august, după succesul lui Andreescu de la Rogers Cup, Nicu a vorbit cu televiziunile din România, mărturisind că se simte în primul rând român. În urmă cu an, Bianca i-a transmis un mesaj cu ocazia de la naștere pe instagram, adresându-i-se în română: „Te iubesc”.

3. Jurnaliștii americani au dedicat rânduri consistente și legăturilor pe care „clanul” Andreescu le are cu România, notând că părinții ei au venit pentru prima oară în Canada în 1994. Bianca a fost născută la Toronto, în 2000.

„Am ajuns în Canada cu două valize, iar asta a fost tot. Am avut o impresie bună încă de când am sosit aici, venind dintr-o fostă țară comunistă. Am vrut să venim în Canada și să începem o viață nouă”, spunea Nicu Andreescu într-un interviu pentru Globe and Mail.

Între 2006 și 2009, Bianca Andreescu și familia sa au revenit în România, unde micuța Bianca a început să facă primii pași în tenis.

4. Un alt detaliu interesant remarcat de jurnaliștii americani a fost deosebita relație pe care Bianca o are cu mama sa. În timpul unui interviu de la ediția din acest an de la US Open, Bianca a numit-o pe Maria Andreescu „cea mai cool persoană pe care o știu”.

Bianca postează numeroase fotografii cu mama sa și e mândră să facă public atașamentul care o leagă de aceasta. „Fără tine, nu știu ce aș face. Dar cu tine, nu e nimic ce n-aș putea să fac!”, a scris Bianca pe Instagram, la o aniversare a celei care i-a dat viață.

Un detaliu spectaculos este că Maria a învățat-o în copilărie pe Bianca unele aspecte legate de meditație, yoga și tehnici de vizualizare mentală, noțiuni care o ajută pe Andreescu să depășească momentele dificile din timpul partidelor.

5. Cățelul Coco Andreescu, animalul de companie al familiei, a făcut senzație la US Open, fiind cooptat în staff-ul Biancăi. Maria, mama jucătoarei, a fost surprinsă în mai multe rânduri alături de patruped, care a primit chiar o acreditare din partea organizatorilor.

„Trebuie să avem grijă de cățel în permanență, îi place să sară”, spunea Nicu Andreescu, într-un interviu pentru The New York Times.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bianca Vanessa este cetatean Canadian. Au plecat din Romania ca sa traiasca civilizat. Bravo ei si familiei ei.
4
0
Aia despre care scrii nu cred ca sunt oameni Vioricai,mai degraba ar fi machidoni ofticati pentru ca fata asta i-a luat fata Simonei.
5
1
Felicitari familiei Andreescu! Acum nea Nicule baga niste blocuri si hoteluri in Toronto!
0
3
Felicitari pt succes dar ajunge nu reprezinta Romania in schimb la tenis de masa echipa Romaniei este ce si nu se scrie atat despre ea
6
3
Baaa prostilor cu Bianca canadianca, stati linistiti ca, orice ati face voi si stapanii vostri pesedeii din solda rusilor, popularitatea Biancai acopera total popularitatea vacii din Videle! Sa stiti si voi, denigratori din slujba lui ras-putin, cand doi romani au un copil, chiar daca el se naste pe teritoriul altui stat, el este in primul rand ROMAN, tu-va-n gura de rusi imputiti!
11
3
Cand te gandesti cati romani de exceptie au parasit tara dupa 1989 datorita unei clase politice tradatoare ...
14
1
O familie frumoasa, normala, in care se pare ca nu banul dirijeaza lucrurile. Banuiesc ca nu vor umple Toronto-ul de blocuri, pensiuni sau vor rupe usile caselor de pariuri.
18
3
Am vazut un interviu al Biancai dupa meciul cu Serena.Mama ce paza i-au asigurat Canada.Mama ce de de-aia cu ceafa ca de taur si un metru intre umeri.Haoleu,nici dulapul de la Cotroceni n-a vazut asa animale si nici mama SPP-ului.In cadru n-au iesit decit doi indivizi.
5
0
Americani au relatat din nou cunoscuta poveste a strainului care vine cu doua valize si ajunge om datorita oportunitatilor pe care le are acolo prntru ca si in U.S.A. si in CANADA legile pentru straini veniti acolo sunt cam la fel si au dreptate sa se laude.
13
1
Prieteni ,fata este canadianca indiferent de ce spune unul sau altul
16
6
Stai jos, esti prost! Cat o fi ea de canadianca face mai multa cinste Romaniei nu ca oaia bezmetica!!!
21
13
da, dar de ce vi se par savuroase? Aaa... pentru un titlu interesant!
9
3
Bianca este canadian. Stop. Nu va mai entuziasmati degeaba.
15
22
Bravo! O familie frumoasa, autentica, de romani adevarati, care ne face cinste si onoare! Succesul Biancai Andreescu cu origini romanesti, a creat o emulatie fara precedent in Canada, tara ca nu are nici-un castigator la un astfel de mare turneu. Super! Felicitari Bianca Andreescu, felicitari parintilor tai, bunicilor tai! Da, primi pasi in TENIS, i-ai facut in Romania, Bianca. Esti romancuta noastra. Bravoo....
29
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218