REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Presa internaţională, despre alegerile parlamentare din România: "Numeroşi români nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale"

Presa internaţională, despre alegerile parlamentare din România: "Numeroşi români nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale"

Replica API 9 decembrie 2012 | 00:00 200

Presa internaţională scrie despre posibilul rezultat al alegerilor legislative române de duminică, evocând criza politică din vară şi impactul ei după scrutin. LE FIGARO comentează că "problema nu este cine va câştiga, ci care va fi amploarea Uniunii Social-Liberale (USL)", pe care o cataloghează drept un "atelaj curios intrat în război în vară împotriva preşedintelui Traian Băsescu pe care a încercat în zadar să îl debarce" de la putere. Publicaţia se întreabă despre "viitorul acestei coabitări agitate", în contextul în care preşedintele va numi viitorul premier pe fundalul unor ameninţări cu o nouă procedură de destituire. În România "alianţele se fac de pe o zi pe alta", iar "criza politică are mult zile înaintea ei", comentează publicaţia franceză, notând o "campanie destul de ternă şi vidă". Cotidianul LE MONDE şi agenţia ASSOCIATED PRESS ironizează vizita de campanie a lui Dan Diaconescu la Târgu Jiu, la bordul unui Rolls Royce. "Numeroşi români nu se mai regăsesc în partidele tradiţionale de pe eşicherul politic", observă publicaţia franceză, apreciind că pe fundalul tentativei eşuate de destituire a preşedintelui, crizei economice şi dezamăgirii faţă de politică aceştia "ar putea să se îndrepte spre cel care le-ar putea oferi măcar un tur în Rolls-Royce".

sursa:mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218