REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preşedintele Asociaţiilor de Proprietari ne "linişteşte": facturile la întreţinere vor fi la fel de mari ca iarna trecută

Preşedintele Asociaţiilor de Proprietari ne "linişteşte": facturile la întreţinere vor fi la fel de mari ca iarna trecută

Replica API 10 octombrie 2012 | 00:00 84

Marcel Dragu: "Avem aproape cea mai mare gigacalorie din ţară"

Marcel Dragu: "Avem aproape cea mai mare gigacalorie din ţară"

Se apropie iarna, iar constănţenii se gândesc cu groază la buzunarele lor. Cei care nu primesc subvenţii de la primărie, în baza declaraţiilor pe proprie răspundere cu privire la veniturile mici, vor plăti, din nou, sume uriaşe la căldură. Şi nu vorbim despre oameni cu venituri exorbitante, ci cei care au venituri modice, dar care nu se încadrează în cuantumul acordării de subvenţii. "După facturile de iarna-primăvara trecută, nu mi-am revenit nici acum cu plata la întreţinere. Am restanţe pentru că nu mai reuşesc să ţin pasul cheltuielilor", ne-a declarat o constănţeancă cu un venit de 1.200 lei pe lună, la care se adaugă cele ale soţului, plus alocaţia copilului care este elev. Iarna trecută, familia în cauză a avut de achitat facturi ce s-au situat între 600 de lei şi 900 de lei. "Nu doresc subvenţie, pomană, ajutor. Aş vrea doar să plătesc un preţ decent la gigacalorie", a mai spus constănţeanca.

Marcel Dragu, preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari spune că totul se învârte în jurul gicacaloriei, care este aproape cea mai mare din ţară. El condamnă Consiliul Local Constanţa că a decis să acorde subvenţie doar persoanelor defavorizate, şi nu generalizat, aşa cum ar fi fost normal, susţine el. Marcel Dragu, şeful Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari, este revoltat şi consideră că autorităţile locale sunt vinovate pentru situaţia cu care se confruntă constănţenii, iarnă de iarnă. Constanţa este printre primele cinci oraşe din ţară în topul celor mai mari preţuri la gigacalorie. "Toate costurile mari de la căldură se învârt în jurul gicacaloriei. Avem aproape cea mai mare gigacalorie din ţară. Din documentele pe care le deţin, în toată ţara mai sunt patru localităţi la acelaşi nivel cu oraşul nostru, şi anume Caracal, unde preţul gigacaloriei este de 343,42 lei, Brăila - 411 lei, Alexandria - 334,97 lei şi Mangalia, unde situaţia este incertă, dar unde anul trecut gigacaloria a fost de 567,90 lei. Noi, la Constanţa, plătim 341,90 lei pe gigacalorie", a spus Marcel Dragu. Consiliul Local, spune el, ar fi putut să dea o mână de ajutor constănţenilor, însă, nu a făcut-o. "Hotărârea de Guvern cu care am intrat în iarna 2011-2012 a fost ca fiecare Consiliu Local să hotărască subvenţionarea, să fie generalizată sau pe persoane defavorizate, sau ambele. Astfel, CL a hotărât să nu subvenţioneze generalizat nimic, şi să acorde ajutor doar persoanelor cu nevoi. Însă nu se ştie corect ce înseamnă persoană defavorizată, care au fost şmecheriile făcute pentru a obţine subvenţia. Primăriile erau obligate să verifice, pe anul 2011-2012, 60% din cererile pentru subvenţie. Întrebarea mea este: câte dintre acestea au fost verificate şi dacă au fost verificate?!", a conchis şeful Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari.

Vom reveni.

Mirela Sorina PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367