REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Președintele CE, Jean-Claude Juncker, cere aceeași calitate a alimentelor pentru toți cetățenii statelor membre

Președintele CE, Jean-Claude Juncker, cere aceeași calitate a alimentelor pentru toți cetățenii statelor membre

Replica API 29 iulie 2017 | 00:00 215

Robert Fico şi Jean-Claude Juncker

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat joi că produsele alimentare aparent identice nu ar trebui să fie vândute cu ingrediente inferioare în Europa de Est, pe fondul controverselor legate de acest subiect, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Câteva studii au arătat că multe dintre produsele alimentare vândute de multinaționale în Europa de Est conțin ingrediente mai ieftine, de calitate mai scăzută, decât versiunile identice vândute în Europa Occidentală.

Premierul slovac, Robert Fico, a discutat joi această problemă la întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu Juncker.

"Nu-mi place ideea că ar exista un fel de categoria a doua în Europa. Vom face tot posibilul să încheiem acest mod discriminatoriu prin care se furnizează slovacilor produse alimentare și alte bunuri de o calitate mai scăzută", a afirmat Juncker la o conferință de presă comună.

Acesta a adăugat că în septembrie vor fi emise reglementări privind modul de interpretare a actualei directive privind securitatea alimentară, dar nu a exclus și o nouă legislație.

Companiile alimentare și-au apărat practicile, susținând că piețele diferite au gusturi diferite, iar ingredientele sunt specificate cu acuratețe. De asemenea, firmele susțin că în est consumatorii sunt mai săraci decât în vest. Alimentele sunt cu aproximativ 25% mai ieftine în Cehia decât în Germania.

Fico a afirmat că refuză în mod strict standardele duble la calitatea alimentelor și a apreciat că Juncker vede această problemă ca una europeană, și nu doar una regională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367