REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Președintele CNAS: „Românii plătesc contribuții prea mici la sănătate pentru serviciile medicale pe care și le doresc!”

Președintele CNAS: „Românii plătesc contribuții prea mici la sănătate pentru serviciile medicale pe care și le doresc!”

Replica API 12 ianuarie 2018 | 00:00 528

Președintele CNAS, Laurențiu Mihai, a declarat că în România se plătesc prea puține contribuții pentru serviciile medicale pe care cetățenii și le doresc, iar principalul motiv este legat de faptul că, la noi în țară, sunt cinci milioane de contributori pentru 19 milioane de locuitori.

"Avem, în România, asigurări de sănătate obligatorii. Dacă mă uit că sunt aproape cinci milioane de contributori pentru 19 milioane de persoane. Cred că e momentul să ne întrebăm dacă ne dorim asigurări de sănătate în România, dacă ne dorim un sistem bazat pe plată, cât ne dorim și cine să suporte. Avem cele mai mici contribuții pentru sănătate, pe care le plătesc aproape cinci milioane de persoane. În schimb, ne dorim servicii de calitate eurupeană, cei care plătesc mult mai mult. Să vedem ce ne dorim, ce suntem în stare să plătim și cum vom ajunge acolo", a declarat Laurențiu Mihai, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că dorește o dezbatere publică referitoare la capacitatea românilor de a plăti contrbuțiile în sănătate și cât ar putea fi acestea.

În ceea ce privește bugetul, președintele CNAS a explicat faptul că este nevoie de o finanțare mai mare, cu toate acestea, medicii de familie vor primi cu 17% mai mulți bani decât anul trecut, adică, aproximativ două miliarde de lei.

Președintele CNAS a precizat că se dorește ca îmbunătățirile aduse sistemului să se poată face în timp ce acesta funcționează. În momentul de față, atunci când se lucrează la sistem, CNAS anunță intervalul orar în care va fi întrerupt.

"Așa cum funcționează nu sunt multe astfel de sisteme în lume, de complexitatea lui. Nu este o scuză, dar modul în care îl accesăm ar trebui să fie acela care să permită îmbunătățirea lui în timp ce îl folosim, nu ne putem permite să îl oprim. Am demarat un proces amplu de evaluare, urmează să achiziționăm, în scurt timp, serviciile de mentenanță care lipsesc sau al căror contract expiră. Am cerut sprijinul specialiștilor din structurile statului, mai ales, în ceea ce privește armonizarea bazelor de date. Serviciile sunt acordate în baza datelor din sistemul nostru informatic", a adăugat șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Acesta a mai explicat că nu se poate renunța la acest sistem informatic, cu atât mai mult cu cât a adus și multe beneficii de-a lungul timpului cum ar fi controlul cheltuirii banilor, al serviciilor sau o mai bună programare a resurselor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si chiar de am plati contributiile dublu fata de acum, tot spagari ati fi si tot de servici proaste am fi beneficiat. Cadrele medicale nu se mai pot abtine in a lua spaga, este in ''gena'' lor sa ia spaga.
1
0
ESTI CHIAR IDIOT DL PRESEDINTE,DE CE ANUME BENEFICI EM NOI CONTRIBUABILI?
2
0
Oferiti servicii medicale de cati bani aveti. Cand nu mai aveti bani afisati tariful. Acum romanii vor primi in mana lunar si banii pentru sanatate. Posibil sa descopere ca este mai ieftin sa achite cash.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367