REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Președintele CNCD: Aș introduce educația sexuală în școală. În 2018, mamele minore au născut 10% dintre copii

Președintele CNCD: Aș introduce educația sexuală în școală. În 2018, mamele minore au născut 10% dintre copii

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 244

Csaba Asztalos

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat miercuri seară că ar dori introducerea educației sexuale în școli, argumentând cu numărul extrem de mare de copii născuți de mame minore. Declarația a fost făcută în contextul afirmațiilor rasiste făcute de primarul din Târgu Mureș și a ideii sale ca statul să decidă cine poate face copii.

„Aș introduce o formă de educație sexuală în școală, pentru că am solicitat de la Institutul Național de Statistică niște date și noi în anul 2018 am avut 18.000 de copii născuți de minore. Ceea ce înseamnă aproape 10% din copiii născuți în România în anul 2018. Am avut 674 de mame care au născut sub 15 ani. Și avem o mamă care are șase copii până la 18 ani”, a declarat Csaba Asztalos, miercuri seară, la Realitatea Plus, potrivit digi24.ro.

El a prezentat aceste date în contextul în care instituția pe care o conduce l-a amendat pe primarul din Târgu Mureș cu 10.000 de lei pentru „discurs incitator la ură”.

Asztalos Csaba a mai precizat că „nu este un element etnic aici, am o problemă de educație. Și dacă alții sunt pudici, haide să nu numim educație sexuală, să realizăm o educație în care să explicăm consecințele faptelor omului”.

Președintele consiliului anti-discriminare a amintit că, în trecut, „în momentul în care am discutat despre introducerea educației sexuale în școli, au ieșit reprezentanți ai cultelor religioase și au spus că nu trebuie să introducem Kamasutra în curricula școlară. Eu cred că este important să ascultăm și cultele religioase pentru că au un rol în societate, dar eu știu un lucru: nu avem educație potrivită și avem aceste date statistice. Suntem printre primele trei state în Europa cu cel mai mare număr de mame minore ”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Religia a fost introdusa in scoli ca o compensare data de politicieni religiei ortodoxe pentru ajutorul dat in campania electorala. Educatia sexuala va fi introdusa in scoli cand vor avea politicienii un avantaj.
1
0
Sa fie si materie de examen final, ore de practica.. detoate. Educatia sexuala ar trebui sa vina prima data din familie
2
0
s-o futi pe mata boanghina spurcata
2
0
Simplu, copii se fac la tinerete iar nepotii se cresc la batranete. La unguri e mai dificil, stiti cat tine o unguroaica un cacat in ea? 9 luni
3
0
Dar nu treaba lu astalus ce sa se faca la scoala. Treaba lui e sa dea amenzi romanilor care ii fac tigani pe aia care ..ut fetele.
3
0
Educatia de care vorbeste se face in juma de ora. E vorba de prezervativ, boli tip bts , si nu stiu cum o sa faceti dar sexu incepe de pe la 12 ani ... Cam ilegal parca dar asta e viata si alea sunt legile. Educatia aia mare o poate face un medic intr-o ora sau parintii. Dar ne complicam cu kamasutra, cu popi cu cine stie ce si minorii isi vad de treaba. Chiar multi din adultii de azi au fost minorii de ieri care au aplicat kamasutra chiar mai bine dar facem pe nestiutorii.
2
0
Lasati minorele sa vina la poola !
0
1
Sa i bage lu fiica sa, mama sa, si tot neamul lui daca i e frica . Da ne lase copii in pace ca si asa nu prea se mai face scoala si educatie normala in tara asta
3
0
pai alea minore care fac copii nu prea dau pe la scala asa ca gandaste-te le altceva!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367