REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preşedintele comunităţii albaneze, bătut crunt pentru câteva bucăţi de brânză

Preşedintele comunităţii albaneze, bătut crunt pentru câteva bucăţi de brânză

Replica API 14 iunie 2012 | 00:00 120

Unde s-a ajuns la Constanţa:

Unde s-a ajuns la Constanţa:

Caz incredibil în familia preşedintelui comunităţii albaneze din Constanţa, Hristu Buzu. Acesta a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce a fost bătut de mai mulţi ţigani, miercurea trecută, în curtea casei sale din cartierul Coiciu. Potrivit acestuia, totul s-a întâmplat înainte de alegeri şi bănuieşte că este vorba despre o răzbunare a cuiva, pe motiv că i-a făcut campanie electorală lui Gigi Chiru, candidat pentru Primăria Constanţa. Că are sau nu legătură cu politica, cert este că bărbatul se află internat în spital.

"La ora 2:30-3:00 am ieşit afară şi am primit lovituri în cap şi în spate. De fapt, sunt lovit pe tot corpul. Au intrat peste mine în casă şi m-au bătut în ultimul hal. Mi-au dat cu fierul în cap, mi-au spart capul. Eu am căzut, iar ei au continuat să mă lovească, m-au lăsat jos, într-o baltă de sânge. Cu ultimele puteri, m-am târât la telefon şi am sunat la 112, am chemat ambulanţa şi m-au dus la spital, unde am rămas internat. Sunt făcut zob, sunt terminat. M-au lovit în spate de mi-au rupt toate coastele. De atunci sunt internat şi am stat numai în perfuzii. După ce m-au bătut, din casă mi-au dispărut 4 kilograme de brânză din frigider şi ceva fier-beton din curte, dar nu cred că ăsta a fost motivul. Din 1975 locuiesc acolo, m-am mai certat cu ţiganii, dar niciodată nu s-a ajuns aici. Acum cred că de vină este faptul că i-am făcut campanie lui Gigi Chiru, nicidecum 4 kile de brânză şi fierul-beton", ne-a declarat Hristu Buzu. Tot el ne-a declarat că nu a apucat să facă plângere la Poliţie. "Au venit un medic legist şi un poliţist de la Secţia 2 ca să îmi ia declaraţii, dar le-am spus să plece. Ce declaraţii să dau, mai ales că eram în stare de şoc şi tremuram?! Nici nu aveam discernământ atunci (...) Ar trebui să se facă ceva, să se ia măsuri mai drastice împotriva celor care intră în casă peste oameni. Eu dacă nu apucam să dau telefon la 112, mai aveam puţin şi muream", ne-a declarat preşedintele comunităţii albaneze din Constanţa. Actualmente, el se află încă internat în Spitalul Judeţean Constanţa, iar după o săptămână de la incident, starea lui pare să fie ceva mai bună, însă medicilor legişti le va fi greu să treacă în raportul medico-legal toate aspectele necesare încriminării agresorilor, dat fiind că unele contuzii s-au vindecat între timp.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367