REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Marfă a demisionat, la două luni de la preluarea funcţiei

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Marfă a demisionat, la două luni de la preluarea funcţiei

Replica API 19 aprilie 2013 | 00:00 151

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al CFR Marfă, Mustafa Aysun, a demisionat, la mai puţin de două luni de la preluarea funcţiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie, fără să ofere detalii. Economist şi fost bancher, Aysun a fost numit şef al Consilului de Administraţie al CFR Marfă în luna februarie, când ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anunţat noua conducere a companiei, care urmează să fie privatizată.

Fenechiu spunea atunci că noua conducere a CFR Marfă - CA şi directori - nu va avea atribuţii directe în privatizare, dar ar trebui "să mai repare ceea ce se mai poate repara" în activitatea companiei.

Ministrul a arătat că nu îi cunoaşte personal pe cei care fac parte din noua conducere a CFR Marfă, aceştia fiind selectaţi după CV, menţionând că managerii vor avea o activitate grea, complexă şi foarte multă muncă.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 180 milioane de euro, iar câştigătorul va fi stabilit la jumătatea lunii iunie.

Luni, Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie al CFR SA, ceea ce a dus la încetarea mandatului administratorilor. În urma respingerii planului, Lucian Isar a pierdut poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei care administrează infrastructura feroviară, iar Dimitris Sophocleous a demisionat din funcţia de director general.

Fosta conducere a CFR SA a transmis un comunicat agenţiei MEDIAFAX în care a acuzat factorul politic că este "disperat" să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367