REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Președintele din Coreea de Sud sugerează că țara ar trebui să renunțe la carnea de câine

Președintele din Coreea de Sud sugerează că țara ar trebui să renunțe la carnea de câine

Replica API 27 septembrie 2021 | 00:00 821

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a sugerat premierului că poate este momentul să interzică consumul de carne de câine - o practică tradițională în țara asiatică, însă criticată la nivel internațional, scrie The Guardian.

Carnea de câine face parte din dieta sud-coreenilor de foarte mult timp și se estimează că aproximativ un milion de câini sunt mâncați în fiecare an. Cu toate acestea, consumul a scăzut pe măsură ce tot mai mulți oameni încep să perceapă câinii drept animale de companie.

Produsele gătite din carne de câine sunt respinse de tinerele generații, iar activiștii pentru drepturile animalelor pun presiune tot mai mare pe autorități.

"Nu a venit timpul să luăm în calcul, cu prudență, interzicerea consumului de carne de câine?", l-a întrebat, luni, președintele Moon pe premierul Kim Boo-kyum, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției sud-coreene.

Tot mai mulți sud-coreeni încep să dețină animale de companie, iar numărul celor care aleg să trăiasă alături de câini este în creștere. Președintele Moon este printre ei, fiind un cunoscut iubitor de câini. El are mai mulți câini la palatul prezidențial, inclusiv unul salvat după ce a ajuns președinte. Tory a devenit primul câine luat de pe stradă care a ajuns la Casa Albastră (denumirea palatului prezidențial din Coreea de Sud).

Întrebarea lui Moon către premier a venit în contextul în care acesta i-a prezentat șefului statului un plan de a îmbunătăți sistemul de îngrijire al animalelor abandonate.

Legea care protejează animalele în Coreea de Sud are ca scop principal să prevină uciderea câinilor și pisicilor, însă nu interzice consumul cărnii. Cu toate acestea, autoritățile au invocat această lege și încălcări ale regulilor de igienă pentru a interveni la fermele de câini și restaurante înaintea unor evenimente internaționale, precum Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, care au avut loc la Pyeongchang, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218