REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Preşedintele Igor Dodon ar fi prezentat la Conferinţa de la Munchen un „plan de federalizare“ a Republicii Moldova, susţine blocul ACUM

Preşedintele Igor Dodon ar fi prezentat la Conferinţa de la Munchen un „plan de federalizare“ a Republicii Moldova, susţine blocul ACUM

Replica API 21 februarie 2019 | 00:00 306

Reprezentantul blocului ACUM (Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr /PPDA/ şi Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/), Igor Munteanu, fost ambasador în SUA, a declarat miercuri că preşedintele Igor Dodon a prezentat la Conferinţa de securitate de la Munchen, desfăşurată în weekend, un plan de federalizare a Republicii Moldova, informează Radio Chişinău.

Într-o conferinţă de presă, Igor Munteanu - unul dintre candidaţii ACUM la alegerile parlamentare de duminică - a declarat că planul preşedintelui Dodon ignoră fundamentele statului Republica Moldova şi oferă pârghii regimului separatist de la Tiraspol de a ieşi din componenţa republicii.

'Acest plan a circulat în cancelariile occidentale din luna septembrie, însă doar la Conferinţa de la Munchen am putut avea o copie a acestui plan. Intenţia preşedintelui Dodon este (...) să creeze o coaliţie cu Partidul Democrat şi să ofere un cadou Federaţiei Ruse, sub forma de federalizare a republicii sau a unei confederaţii. Este un plan anticonstituţional, sunt interese ostile faţă de interesul naţional al R. Moldova şi ignoră totalmente interesele cetăţenilor moldoveni', a afirmat Munteanu.

Liderii blocului ACUM susţin că aceste informaţii provin din mai multe surse, inclusiv de la persoane care au participat la Conferinţa de securitate de Munchen.

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei moldovene, Carmena Sterpu, a declarat că va veni ulterior cu o reacţie.

Igor Dodon a anunţat anterior că a prezentat la Conferinţa de securitate de la Munchen viziunea sa privind politica externă a Republicii Moldova în cadrul unor consultări informale, reiterându-şi poziţia privind promovarea unei 'politici externe echilibrate, cu menţinerea şi consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă' a Republicii Moldova.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218