REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Președintele Iohannis a decorat Școala Gimnazială din comuna constănţeană Horia

Președintele Iohannis a decorat Școala Gimnazială din comuna constănţeană Horia

Replica API 20 noiembrie 2015 | 15:34 201

Președintele Klaus Iohannis a conferit, vineri, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, decorațiile acordate pentru două școli care s-au remarcat prin reducerea abandonului școlar și performanță.

Șeful statului a semnat săptămâna trecută decretul de decorare a Școlii Gimnaziale din comuna Cilibia, județul Buzău, și a Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Horia, județul Constanța.

Klaus Iohannis a afirmat că este primul președinte postdecembrist care conferă decorații unor școli gimnaziale. El a precizat că aceste două școli sunt exemple de excelență și bună practică pentru întreaga țară.

"Educația constituie una dintre prioritățile mandatului meu. Este proiectul meu de țară", a arătat Iohannis.

El le-a transmis elevilor că "din învățătură se poate realiza ceva".

"Ceea ce am făcut astăzi este o chestiune simbolică, dar voi învățați pentru viață", le-a spus șeful statului elevilor.

Președintele Iohannis a acordat Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Cavaler Școlii Gimnaziale din comuna Cilibia, județul Buzău, "în semn de apreciere pentru întreaga activitate didactică, pentru rezultatele deosebite obținute în reducerea semnificativă a abandonului școlar, pentru îmbunătățirea frecvenței școlare a elevilor identificați ca fiind în risc major de abandon și pentru implicarea părinților și a comunității locale în tot acest demers de creștere a participării la educație și a motivației pentru învățare.

Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Horia, județul Constanța, a primit Ordinul "Meritul pentru Învățământ" în grad de Cavaler în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul generațiilor de cadre didactice în formarea intelectuală și umană a tinerilor absolvenți, pentru performanța școlii de a ocupa primul loc în clasamentul național privind valoarea adăugată adusă de școlile evaluate din mediul rural.

Decorările au fost făcute la propunerea fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367