REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Preşedintele Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor de la "Colectiv"

Preşedintele Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor de la "Colectiv"

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:00 1352

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, vineri, o coroană de flori în faţa Clubului Colectiv, în memoria victimelor incendiului care a avut loc în urmă cu cinci ani.

Şeful statului a aprins o candelă şi s-a recules câteva momente în faţa altarului improvizat în faţa clubului în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie 2015.

Iohannis a anunţat zilele trecute că va promulga vineri legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv.

"Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi (...) exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit", preciza miercuri preşedintele, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Pe 14 octombrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii şi s-a extins rapid.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
..mai bine stai acasa si nu mai umblati bezmetici prin carcimi..ce-ati cautat..ati gasit..stai dracului pe kurul vostru..numai diastractii si paranghelii aveti in cap.
0
0
Individul are mainile patate cu sangele tinerilor morti la Colectiv. A vrut guvernul meu si a reusit sa il da jos pe Ponta. Acum nu mai vede cati morti are tara asta si nimeni nu este vinovat. Se iau masuri bune si mergeti oilor la vot sa votati cum vrea plavanul apoi veti vedere politica liberala. Taieri de venituri si mariri de taxe.
4
3
Oare acest om stie ca Romania are cel mai mic procent din PIB alocat sanatatii? Sigur ca stie, atunci ce rost mai are aceasta mascarada? PRESEDINTELE DEGEABA, asta esti ba dulap sasesc.
4
3
Nu fac doi bani. Schimbati legile, sa fie clare. Sa nu mai functioneze spatii cu afis pe usa ca nu au autorizatie isu. Ce e asta? Intri pe proprie raspundere si atat. Sa investeasca patronii in sisteme de siguranta. Nu labareala cu afis pe usa
4
2
Praf in ochi !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218