REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preşedintele Iohannis a primit premiul „Franz Josef Strauß”

Preşedintele Iohannis a primit premiul „Franz Josef Strauß”

Replica API 4 iunie 2018 | 00:17 331

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, la Palatul Regal din München, premiul „Franz Josef Strauß” din partea Fundaţiei Hanns Seidel.

”Este o onoare şi un privilegiu deosebit faptul că am oportunitatea să accept premiul Franz-Josef Strauß în prezenţa a numeroase personalităţi culturale şi politice, care l-au cunoscut pe premierul Franz-Josef Strauß sau i-au urmat crezul politic în ultimii 30 de ani. Este o onoare şi un privilegiu. Această distincţie mă onorează cu atât mai mult dacă privesc către personalităţile care, începând cu anul 1996, au primit acelaşi premiu – Henry Kissinger, Helmut Kohl sau Jean-Claude Juncker. Franz Josef Strauß spunea că Bavaria este pământul său natal (Heimat), Germania patria (Vaterland), iar Europa este viitorul. Cred că ne regăsim cu toţii în această diferenţiere plină de sensibilitate. Avem cu toţii un cămin şi o ţară din care provenim, dar avem şi o Europă comună, care ne aparţine tuturor şi ne uneşte pe toţi”, a afirmat preşedintele Iohannis în alocuţiunea rostită la decernarea premiului, scrie news.ro.

Klaus Iohannis a subliniat că relaţiile dintre România şi Germania sunt puternice, de natură strategică şi au ca fundament numeroase reuşite comune, dar şi dorinţa de a construi împreună un viitor mai bun pentru Europa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti presedintii,buni sau dictatori de tot cacatul au primit distinctii din partea unor organisme international,altor presedinti. E ceva symbolic in activitatile diplomatiei international,nicidecum o recunoastere reala a unor calitati pentru cel premiat. Ceausescu ,Gaddafi,Base si alti oameni ce au patat cu rahat istoria ,au primit tot felul de decoratii. Sunt in schimb multi oameni valorosi inlaturati din societate,marginalizati,necunoscuti macar vecinilor de cartier si in fata carora unii ca Iohannis nu fac cat un muc in varf de nas sau ultima picatura de pipilica din fata putei.
1
0
Dragilor, voi nu vedeti ca pe asta l doare n cuc de noi? Lucreaza doar ptr el si la imaginea lui.
3
2
corect ar fi premiul pula bleaga,fura dar pentru ce,nu ia nimica dincolo
4
0
Este de neinteles de ce nu scrieti pentru cei neinitiati in limba germana numele corect al premiului si anume Franz Josef Strauss ... Un premiu , de altfel , meritat de presedintele nostru si care arata ca avem democrati de valoare in acest spatiu ...
1
7
sa ramana acolo, e mai bine pentru toata lumea!
7
0
in spatele curtii, din cand in cand, ii arunci un os mai mare, il mai mangai pe ceafa...
5
0
Tot la case sase se lucra.
4
3
DER FUHRER KLAUS WERNER IOHANNIS GUVERNUL MAU
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102