REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Preşedintele Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului

Preşedintele Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului

Replica API 26 aprilie 2019 | 01:07 398

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind organizarea referendumului din 26 mai.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru organizarea unui referendum naţional", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a prezentat întrebările de la referendumul care va avea loc pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Luând act de preocuparea intensă şi constantă a societăţii româneşti faţă de necesitatea combaterii fenomenului corupţiei, a asigurării integrităţii şi exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, precum şi de nevoia unui cadru legislativ coerent şi stabil, având în vedere hotărârea Parlamentului României nr. 8/2019 privind solicitarea preşedintelui României referitoare la organizarea unui referendum naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional, în temeiul prevederilor art. 2, 90 şi 100 alin. 1 din Constituţie, art. 2 alin. 1 lit. c, art. 11, art. 12 alin. 2 şi a art. 15 alin. 1 lit. c din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele României decretează: Art. 1 Poporul român este chemat să-şi exprime voinţa la următoarele probleme de interes naţional: 1. interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie; 2. interzicerea adoptării de către Guvern a OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi a organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe; Art. 2 Pentru realizarea celor prevăzute la art. 1 cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin 'da' sau 'nu' cu privire la următoarele întrebări: 1. 'Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?', 2. 'Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?'; Art. 3 Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European", a arătat Dobrovolschi.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mergem la vot
3
1
Si uite asa vor sari romani corupti sa-si bata cui in talpa.Ce ati patit PSDistilor v-a apucat tremuratu mai aveti putina rabdare.
1
2
tu faci sex cu ma-ta eu fac cu nevasta-ta ! cred ca iti aduce bani frumosi , are tarife mari dar merita ! Are niste buzu carnoase ce se muleaza elegant pe pula . p.s. sper ca n-ai pupat-o in ultimul timp !
5
2
muie unu manipulatorul bolsevic ! Aceeasi muie si pentru unul-altul ! Bai nu vedeti ca numai eu va bag in seama si va dau cacatul la lins ??? Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
3
5
merge Mos Craciun la referendumul tau, ca eu nu merg
7
4
M..e referendum si m..e alegeri. Va fi prima data din 1989 cand nu particip la scrutin. Nu mai vreau sa legitimez cu votul meu tagma tradatorilor si jefuitorilor, indiferent de culoarea lor politica.
7
4
si uite asa romanii vor sari sa-si bata singuri cuie in talpa ! Cat de prost sa fii sa votezi pentru suprimarea drepturilor si libertatilor cetatenesti Adica coruptii nu au voie sa fie amnistiati sau gratiati dar toti ceilalti hoti violatori talhari criminali ,pedofili traficanti de droguri etc pot fi Ce cacat de presedinte pune asemenea intrebare doar unul care se pisha din nou pe Cedo ONU Conventii europene si ce prosti raspund cu DA doar cei care doar Dragnea au in fata .La a doua intrebare nici macar nu merita sa ma obosesc sa comentez
10
3
Ba hotule,tantalaule de johanis cine te crezi.
10
4
Succes la vot acum ! Sa speram ca cetatenii vor fi mai receptivi fata de votare decat data trecuta !
5
3
Intrebari de Gaga, ce-o s-o ia in moalele crestetului Malai Mare. Mai bine ar fi fost sa dea banii inapoi statului, vreo 350.000 de euro, dupa casele furate, si apoi cu votul.Altfel pesedistii o sa dea reject referendumului , si sa vad daca Ciolanis face 30%. Da ba snapanule casoaiele statului si apoi vedem cu minciunile tale.
8
4
Te-ai remarcat in sfarsit cu ceva. Acum poti pleca linistit in wekend. Prea mult stres si consum de energie. Dar cum ai reusit aceasta performanta ? Atat de multe cuvinte si asa de mare a fost concentrarea... . Cel putin 2 saptamani de relaxare..
10
4
Intrebari bune ! Moare Dragnea de necaz !---mai trebuia una ca cei cu probl penare fara sa ajunga in functii
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614