REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Preşedintele Iohannis, discuţie telefonică cu preşedintele Guvernului spaniol. Palatul Cotroceni va fi iluminat vineri în culorile drapelului spaniol

Preşedintele Iohannis, discuţie telefonică cu preşedintele Guvernului spaniol. Palatul Cotroceni va fi iluminat vineri în culorile drapelului spaniol

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1285

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, în cadrul căreia au fost abordate criza epidemiologică generată de noul coronavirus, precum şi modalităţile de cooperare pentru contracararea răspândirii pandemiei COVID-19, al cărei impact este vizibil la nivel global, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, cei doi lideri au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania şi România, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

"Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România este alături de autorităţile spaniole în eforturile pe care le fac pentru depăşirea situaţiei actuale dificile şi este pe deplin solidară cu poporul spaniol, greu încercat în această perioadă. Preşedintele României a evocat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a ajutat în ultimii ani la crearea unor strânse punţi de legătură între cele două state. Din această perspectivă, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea deosebită pentru tratamentul medical acordat de autorităţile spaniole reprezentanţilor comunităţii române afectaţi de noul coronavirus", arată Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

De asemenea, şeful statului a prezentat măsurile adoptate de autorităţile de la Bucureşti pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii virusului.

"Preşedintele României a apreciat că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea asumate la nivelul statelor membre UE şi al instituţiilor europene sunt esenţiale pentru depăşirea crizei cauzate de pandemia COVID-19, prin identificarea de soluţii echitabile şi echilibrate, care să permită abordarea coerentă a impactului inevitabil al crizei asupra economiilor statelor membre şi asupra cetăţenilor europeni", indică Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiilor, şeful statului l-a asigurat pe preşedintele Guvernului spaniol de sprijinul său pentru continuarea dezvoltării, consolidării şi diversificării relaţiilor bilaterale excelente dintre cele două state, susţinute de un Parteneriat Strategic solid, precum şi de determinarea de consolidare a schimburilor economice după depăşirea crizei sanitare.

Administraţia Prezidenţială anunţă că vineri, începând cu ora 20,00, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului spaniol, în semn de solidaritate cu Regatul Spaniei şi poporul spaniol.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un sincerBRAVO ptr. Versuri! Parca aduce putin cu Adrian Paunescu,un pic cu NichitaStanescu!! FILON POETIC! INSPIRATA si RIMA de altfel! Inca o data felicitari!
0
0
Lol-Looserule, ai uitat ca de 5 ani Prea Inaltul e presedintele tarii si alti 10 ani in Deal a fost Basescu.Pai nu Base a inchis peste 60 de spitale si posturi de politie.Pai ba, manipulatorule, nu Catu a spus acum 2 luni ca sanatatea si invatamantul nu sant prioritati si a redus bugetul de la 6% la 4%. Pai , epidemia a aparut in decembrie, de ce nu a cumparat echip. medicale. Era timp arhisuficient. Deci tb. ca PSD sa prevada in oct. ca vine virusul in RO. Si peste 5 ani tot PSD e de vina. Cert e ca acest guvern , e unul amator de circari, de bufoni , de habarnisti.Un guvern catastrofal.
2
0
apoi mai tare, dupa care in strada, pe muzica Phoenix: "Si timpul vostru-i KAPUT, la umbra Marelui Mut, Caci orice imbratisare, De Flutur cu gheare, Astazi doare. Si in suceve se moare!"
3
0
Eu urmaresc cu ingrijorare cum guvernul meu se duce n cap si vine iar psd la guvernare. Dar ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca ma vor suspenda si apoi ma vor condamna pentru tradare ca facand parte din gruparea infractionala formata de mine Lucovid Orban Larupta Turcan Rares Borcan Dacian Cioclos Dan Habarna si rezistenti lor rupti.
3
0
N am votat niciodata PSD, dar oamenii astia de jos au dreptate. Apropos, in ultimii 7 ani l am avut sef de stat pe Johanis, care im ultimele 4-5 luni de cand a inceput epidemia il interesau alegerile anticipate, pensii speciale si alte prostii. Acum dam din colt in colt.
3
2
Numai gunoaie PSDiste, au comentat mai jos! Ba comunistilor, asta este rezultatul guvernarii vostre din ultimii 7 ani! Platim lunar la sanatate ca sa nu aiba medicii stoc de manusi, masti si combinezoane, dar baronii PSD au vile si conturi off-shore de zeci de milioane de euro.
2
7
Dulapul oricum e la sibiu in vacanta... se aude ca nu prea ii convine cu virusul asta ca inainte statea 4 zile la Sibiu, 3 zile la Bucuresti... acum sta la Sibiu doar 2 zile.
4
0
Sa sugem pula la toate natiile cu ajutorul lui johanis.asa sunt romanii baieti buni...
5
2
Plavaneer esti depasit de situatie plavaneer
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614