REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Președintele Iohannis sesizează CCR în legătură cu Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu-Florica

Președintele Iohannis sesizează CCR în legătură cu Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu-Florica

Replica API 10 noiembrie 2017 | 01:00 430

Președintele Klaus Iohannis a trimis joi CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica ('Vila Florica'), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, scrie Agerpres.

"În ipoteza în care Ministerul Culturii și Identității Naționale ar dori să cumpere monumentul istoric, norma de la art. 1 din legea supusă controlului de constituționalitate poate fi interpretată ca un drept exclusiv instituit în favoarea acestuia. Or, un asemenea drept exclusiv stabilit prin lege presupune în mod corelativ obligația vânzătorului de a vinde exclusiv ministerului, dreptul de dispoziție al titularului dreptului de proprietate fiind restrâns în mod nejustificat. Așadar, acesta nu va putea înstrăina bunul către un alt subiect de drept dacă nu se ajunge la încheierea unui contract translativ de proprietate între titularul dreptului de proprietate și Ministerul Culturii. În plus, în lipsa unui termen legal în cadrul căruia ministerul ar trebui să își exercite această exclusivitate, obligația vânzătorului apare ca perpetuă", se arată, între altele, în sesizarea șefului statului. Pe de altă parte, adaugă documentul, în ipoteza în care Ministerul Culturii și Identității Naționale nu ar dori să cumpere monumentul istoric, legea poate fi interpretată ca instituind o obligație în sarcina ministerului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i sugi plua! Si mie.
1
1
Ascultati ce spune un HOT DE CASE! Cunoaste toate manevrele,Javra dracului!
1
2
Psd a facut prapad in tara asta vinde tot nu mai are ce fura si se tot gandeste la palate etc
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218