REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preşedintele Iohannis sesizează Comisia de la Veneţia privind Legile justiției

Preşedintele Iohannis sesizează Comisia de la Veneţia privind Legile justiției

Replica API 3 mai 2018 | 00:00 413

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Curtea Constituţională întregul pachet al Legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia.

"Am decis să trimit întregul pachet înapoi la CCR şi în paralel să sesizez Comisia de la Veneţia. De aceea fac apel la CCR de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european", a spus Iohannis.

Iohannis a făcut și un apel către CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european. Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

"A început asaltul împotriva justiţiei din partea PSD. Vă amintiţi că la inceputul lui 2017 au venit cu acea infamă Ordonanţă 13, acea ordonanţăa pe care am reuşit să o oprim împreună. Sute de mii de români de bună credinţă au protestat în stradă pentru acest lucru. Asaltul s-a mutat în Parlament, iar rezultatul demersului parlamentar de modficare a legilor justiţiei a ajuns acum şi în faza în care se cere promulgarea acestor legi. Procedura originală, graba lipsită de justificare, modul autoritar în care s-au desfăşurat dezbaterile parlamentare au determinat în final foarte multă neîncredere. Reforma justiţiei, cum e clamată de PSD, este în continuare contestată de asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi trezeşte îngrijorări ale partenerilor externi", a declarat Iohannis.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
legi rele nu sunt ,modul si modalitatea de interpretare alegii,e problema
0
1
dulapul ambulant.Trei ani Iohannis ai frecat pula te ai plimbat prin tot mapamondul,te ai plimbat cu schiurile acum te plimbi cu trotineta.Dute n pula mea de cacat la gard.
1
3
Santajabil cu 6 case furate. Sofer pt copii vanduti.
1
4
Joianis incearca sa mai atraga din rezistentii astia care isi petrec viata prin piete, ca la munca e greu
2
5
mirare mare ! Ce de postaci pesedei jegosi care sunt de acord cu vasilina cand e vorba de inteligenta...Vad ca va e foame mare daca acceptati firfireii hotilor.
6
4
dar cu zilele astea libere ce faceti fratilor? de ce dracului ni le bagati cu sila pe gat si apoi sa recuperam???astea sunt pentru voi astia cu bani care va permiteti dezmat si vacante
6
1
nu cred ca vom mai avea asa presedinte slab citeste ce ii scrie alti ca un scolar de clasa a3 nu este in stare sa lege cateva cuvinte .
4
3
Din cata am auzit,tovarasul presedinte nu poate sesiza el de capul lui comisia cu pricina,acest rol fiind in dreptul CCR. Ca poate sa zica si el o vorba moale acolo nu e problema,insa nu-l vor lua in seama,pentru ca cei de la acea comisie nu pot fi bagati la bulau cu dosare fabricate de statul de nedrept aflat in slujba lui Ioohannis.
4
3
Foarte bine! Decizie corecta! Felicitari d-le presedinte! Pesedeii in frunte cu Dragnea, Iordache....etc. siTariceanu, sunt DIABOLICI, vor sa scape de penalitati. Sunt cei mai mari hoti, mincinosi si penali.
6
5
Tov. invatator a obosit, cu atata studiu, sa mai analizeze si altii. Bulgareli.
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102