REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Preşedintele Iohannis spune că există riscul ca România să fie sancţionată de UE, pe modelul Poloniei: Urmările vor fi pe măsura gravităţii modificărilor

Preşedintele Iohannis spune că există riscul ca România să fie sancţionată de UE, pe modelul Poloniei: Urmările vor fi pe măsura gravităţii modificărilor

Replica API 21 decembrie 2017 | 01:13 397

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că există riscul ca România să fie sancţionată de UE, pe modelul Poloniei, iar ”urmările vor fi pe măsura gravităţii modificărilor”. El a spus că efectele OUG 13 încă persistă şi că în afară nu se înţelege ce doreşte România, pare că mai degrabă vrea să o ia înapoi.

”Parlamentarismul acesta de bulibăşeală şi avarie trebuie să înceteze”, a spus şeful statului, în discuţia informală cu jurnaliştii.

Ziariştii l-au întrebat de ce crede că actuala coaliţie majoritară se grăbeşte atât de tare cu legile justiţiei, iar preşedintele a replicat că ”penalii” au intrat puţin în panică.

Klaus Iohannis a menţionat că nu a considerat că trebuie să fie mai vocal în această perioadă. că va fi mai încolo, iar acum cei vizaţi de aceste legi trebuie să fie mai vocali. ”Eu mi-am spus părerea. Nu cred că o repetare ad infinitum ar ajuta”, a adăugat preşedintele, scrie news.ro.

Întrebat dacă se gândeşte la referendumul privind justiţia, Iohannis a răspuns afirmativ, dar îl păstrează ”pentru când va fi”.

În privinţa ipotezei de a bloca legile justiţiei prin nepromulgare, chiar dacă ar putea fi suspendat, Klaus Iohannis a spus că nu ştie pe cine ar ajuta, poate doar pe cel care vrea să îi ia locul.

Preşedintele nu a discutat nici cu premierul, nici cu ministrul Justiţiei despre legile justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lui klaus...am impresia ca romanul de etnie germana e mai patriot decat romanii cu pretentii;ma rog sunt unii care doresc sa manance kkat;le dorim pofta mare,noi cei care l-am votat pe werner si nu ne pare rau nici o secunda.La urmatoarele alegeri,ghici cine va castiga detasat?dar in C-ta sunt multi makidoni,tigani si alte specii de hotzi care se simt fabulos cand vad Romania jefuita sistematic.Multa m..e le dorim!
0
1
Ca dovada ca nu cunoaste ce se intimpla in Polonia. Nu cunoaste nici ce se discuta in parlamentul Romaniei.E preocupat sa cheltuiasca bani sa se plimbe BUc.Sibiu, sa vada genunchii ascutiti.
1
1
Neocomunismul ne aduce intuneric. 80% DIN POPOR NU INTELEGE PT.CA ESTE NEEDUCAT SI INCULT.
3
1
inconstienta voastra a votantilor CIUMEI ROSII nu are margini, sunteti atat de spalati pe creere ca nici daca vi se arata pisica , nu recunoasteti, sustine ti a fi caine-- loiali pana la moarte--
4
2
Sa aratam ca avem coaie, ca nu ne incaleca nici verner, nici merkel...
2
2
Draga verner mai lasane cu minciunile tale
2
4
Roman sugatorul lui klaus
4
5
Am fost incalecati de comunisti. De acum ne ramane plansul.
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218