REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Președintele Klaus Iohannis a plecat de la Casa Albă. Iohannis: Toată lumea este îngrijorată de ceea ce face Rusia

Președintele Klaus Iohannis a plecat de la Casa Albă. Iohannis: Toată lumea este îngrijorată de ceea ce face Rusia

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 371

Președintele Klaus Iohannis a plecat, vineri, de la Casa Albă după ce a discutat o oră cu omologul său american, Donald Trump, în Biroul Oval.

Președintele Iohannis a semnat în cartea de onoare, a avut convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele SUA și a susținut o declarație de presă comună cu omologul său american.

Iohannis: Toată lumea este îngrijorată de ceea ce face Rusia; este nevoie de dialog și de descurajare

Toată lumea este îngrijorată de ceea ce face Rusia, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis, subliniind că este nevoie de dialog pentru a se ajunge la o soluție fezabilă.

"Toată lumea este îngrijorată, dar a fi îngrijorat ar trebui să te ducă către la a fi pregătit, așa că trebuie să fim foarte clari și foarte deschiși dacă vorbim despre Rusia. În opinia mea, avem nevoie de dialog, dar pe de altă parte avem nevoie de ceea ce noi toți am decis la NATO — o descurajare a Rusiei. Un dialog ar trebui să ducă către o soluție fezabilă", a spus șeful statului, la Washington, la conferința de presă comună cu omologul său american, Donald Trump, întrebat dacă acțiunile Rusiei ar trebui să creeze îngrijorare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că cel mai probabil România și SUA vor avansa în ceea ce privește chestiunea vizelor acordate românilor pentru a călători în Statele Unite ale Americii.

Șeful statului a precizat că a menționat chestiunea vizelor pentru români în discuția cu omologul său american, Donald Trump, dar și în alte întâlniri cu oficiali din SUA.

"Am menționat acest aspect. L-am menționat și în timpul altor întâlniri, pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în Statele Unite. Tot mai mulți oameni vin din România în Statele Unite, unii vin ca turiști, unii vin pentru afaceri, iar cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajați. Problema vizelor ar putea fi important să o discutăm și probabil că vom avansa în această privință", a spus Iohannis, la conferința de presă comună cu omologul său american, Donald Trump, susținută la Washington.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că i-a plăcut declarația omologului său american, Donald Trump, cu privire la împărțirea cheltuielilor în NATO, motivând că aceasta este cea mai puternică alianță de pe pământ și trebuie păstrată la fel.

"Am fost și eu la Bruxelles și m-am întâlnit cu președintele Trump. I-am ascultat discursul și mi-a plăcut, pentru că NATO se bazează pe valori. (...) Este o alianță militară, iar cheltuielile militare sunt complicate. Sunt necesari mulți bani, pentru că NATO este cea mai puternică alianță de pe pământ și vrem să o păstrăm așa. Trebuie să cheltuim bani pentru apărare și în momentul în care cheltui bani și ești într-o alianță înseamnă împărțirea cheltuielilor. Sunt total de acord cu domnul președinte în această privință. Unora le-a plăcut, multora nu le-a plăcut, dar aceasta este situația. Trebuie să facem asta. Nu este un scop în sine, ci trebuie să facem asta pentru a fi puternici și pentru a ne apăra națiunile", a spus șeful statului, la Washington, la conferința de presă cu omologul său american, Donald Trump.

"Implicarea dumneavoastră a determinat atât de multe națiuni să fie conștiente de faptul că trebuie să împărțim cheltuielile în interiorul NATO, de aceea România a decis — dacă nu mă înșel suntem prima țară în mandatul dumneavoastră — creșterea contribuției pentru apărare la 2%. O parte importantă din acest buget merge la achizițiile strategice și sper că vom găsi împreună metode pentru a folosi bine acești bani", a afirmat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că relațiile româno-americane și legăturile transatlantice sunt vitale, conform Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O prezenta, o tinuta decenta si un discurs de mare clasa. Felicitari d-le presedinte !
3
0
Intalnirea asa-zisa istorica ar fi trebuit sa se termine cu discursul presedintelui Trump prin care sa asigure Romania ca va intari apararea,va dezvolta relatiile economice si va schimba regimul vizelor. Lucru care nu s-a intamplat! A vorbit de Qatar,de terorism si de faptul ca ne sprijina in lupta anti-coruptie! Apa de ploaie! Intalnire istorica a fost cand Ceausescu a obtinut pentru Romania,CLAUZA NATIUNII CELEI MAI FAVORIZATE! Pentru Iohanis a fost o plimbare si un exercitiu de imagine!
1
0
de ce a fost asta o "intalnire istorica"? joianis nu a zis nimic de vize, nimeni nu a spus ca vor veni investitori, americanii au promis ca se vor ocupa de Qatar....deci ce este istoric in toata istoria asta?
3
0
Fata de Basescu care arata ca o caruta tiganeasca tamponata de TIR,Iohannis are intr-adevar o cu totul alta prestanta. Pana aici este in regula,insa pana una-alta,sa nu se uite ca de fapt cel mai important lucru de facut in Romania este inceperea constructiei economice reale,adica acel ceva care sa stopeze saracirea,exodul masiv si sa reantregeasca cu adevarat tara ,la nivel uman. Altfel,degeaba arme,ce dracu sa aperi,o populatie scarbita,dezumanizata,fara unitate ?
1
2
Felicitari d-le presedinte ! V-ati prezentat si ati reprezentat Romania foarte bine. Aveti o prezenta si o tinuta de inalta clasa !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218