REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Președintele Klaus Iohannis, prezent la DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR la Constanța

Președintele Klaus Iohannis, prezent la DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR la Constanța

Replica API 2 octombrie 2017 | 13:31 364

Pregătirile sunt în toi în Piața Ovidiu din Constanța, unde se desfășoară, în acest an, festivitățile de deschiderea anului universitar. Festivitățile vor începe la ora 11,00, când vor fi înălțate spre cer 1.000 de baloane, în culorile tricolorului. La eveniment sunt prezente oficialitățile județului Constanța, printre care prefectul Ioan Albu și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. În urmă cu câteva minute, a sosit și președintele României, Klaus Iohannis.

"Aşa cum se ştie, universităţile nu pregătesc doar buni profesionişti, fie ei angajaţi sau antreprenori. Ele au rolul de a forma buni cetăţeni şi de a contribui la dezvoltarea statului de drept pe baze sustenabile. De foarte multe ori auzim sintagma „vrem o ţară ca afară”. Se poate! Dar, pentru a avea „o ţară ca afară” avem nevoie în primul rând de universităţi ca afară. Universităţi care promovează adevărul, gândirea critică şi moralitatea în toate activităţile lor.

Avem nevoie de înalţi specialişti, dar şi de meseriaşi bine calificaţi. Sunt lucruri care ar fi bine să se dezbată mai des în spaţiul public şi poate chiar şi în Parlament. Pentru a putea lupta împotriva ignoranţei, pentru a putea deveni un reper moral şi o ancoră a statului de drept, universităţile româneşti trebuie să aibă o reputaţie solidă, bazată pe un nivel ridicat de credibilitate. Ani de-a rândul, această credibilitate a fost zguduită de o serie de scandaluri de plagiat.

Toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolvenţilor noştri pe plan internaţional, punându-i în dezavantaj chiar pe tinerii care au depus eforturi considerabile pentru a-şi finaliza studiile cu succes. Nu este de acceptat să ne batem joc de eforturile lor, din dorinţa de a proteja reputaţia personală a unui număr de indivizi care şi-au dorit o carieră sau un titlu academic pentru care nu au fost realmente pregătiţi. Nu este drept ca un brevet românesc să nu fie pus pe picior de egalitate cu unul din Europa de Vest. Din fericire, există deja eforturi vizibile ale universităţilor pentru a elimina problemele de verticalitate existente în mediul academic, de la utilizarea softurilor anti-plagiat, la iniţiative locale de publicare a tezelor la nivel de instituţie. Pe toţi aceia care fac asemenea demersuri îi susţin şi îi încurajez să meargă mai departe pentru însănătoşirea vieţii academice", a spus președintele Klaus Iohannis.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai tampitilor, cand organizati ceva, aveti grija ca circulatia sa nu fie afectata. Nu toata lumea, student sau nu, vrea sa vina sa bata din palme, nemernici de pupincuristi ce sunteti! Chiar credem ca saracii studenti adusi cu japca sa va vada meclele de cretini se bucura ca stau in camine jegoase si au parte de laboratoare nedotate si profesori facuti la norma si spagagii.... Poate nu stiti, dar mediul " academic" constantean este considerat cel mai corupt iar in top 10 facultati din tara, Cta nu exista,adica,la..cacat, tampitilor! A,si pe'telctualul de Babu Dtru,unde l-ati ascuns?
3
0
Cele mai multe comentarii reflecta gradul de inteligenta al ,,poporului",In mare parte ,Psd-isto-idiot al acestui oras frumos.Pacat de acest loc,pacat de acesti tineri care nu se implica in viata politica a urbei,lasand de atata timp destinul orasului pe mana unor decazuti ca mazare ,constantinescu sau acest sularau,sluga psd-ista.
3
2
A venit dulapul sasesc prin Constanta, probabil ca-si cauta o casa de vacanta pe malul marii de cumparat.
6
5
Cum de ati uitat de Teodosie ??? Sa lipseasca el impreuna cu Tanasescu de la inaugurare !Ti a tras o tare la cotoaie Teodosie Mache securistule Presedintele Johanis! In comparatie cu marina militara care ii canta de ziua lui acestei nulitati a Bisericii !!! Si culmea isi calcase rochia de mireasa adusa din stremeleag ! Mai teo.....
6
2
Ce plm au baloane galbene, sunt de la PNL?
5
2
Fagadau nu uita va venii si vremea ta
6
3
groase are tipa de pe scena, cine este? dimioneata nu a avut o oglinda?cand ai picioarele buturugi iti pui minijoup!
8
1
Draga student la drept Ideea era aniversarea a 2000 de ani de la moartea lui Ovidius.
5
3
Trebuia sa vina si cu domnul Dragnea, sa-i faca fericiti pe juranlistii Replica, cei mai infocati suprteri PSD din judet
10
7
S-a infiintat vreo universitate in Piata Ovidiu si n-am aflat noi? Care este schepsisul acestei intimplari costisitoare pentru constanteni.
9
9
Prezenta sugoiului purtator de drapel arunca totul in derizoriu.
12
5
Incultul, inaptul, superficialul, mincinosul, hotul de Fagadau da lectii de moralitate la microfon. A stricat toata festivitatea. Cine l a lasat sa vorbeasca? Ce fel de model este pentru studenti?
12
6
Nu se poate asa ceva...! Nu am vazut-o printre invitati si pe Corina Martin... Nu i s-a permis sa vina imbracata in haine de zeita ?!?
22
2
Sa va fut in bot pe toti, primarie , presedentie, etc. Toti care ati blocat traficul spre poarta 1. Ca strazile trebuie sa fie numai la dispozitia voastra, futu-va-n gura inca o data
21
11
si-a tras fagabou peste burdihan... Machedon imbecil.
21
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614