REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preşedintele Ligii Navale a Statelor Unite, în vizită la RAJA

Preşedintele Ligii Navale a Statelor Unite, în vizită la RAJA

Replica API 18 august 2016 | 00:00 175

Colaborare la nivel înalt

Colaborare la nivel înalt

La Constanţa s-a desfăşurat, în perioada 13 - 16 august 2016, vizita oficială a reprezentanţilor Ligii Navale a Statelor Unite. Delegaţia a fost condusă de preşedintele Naţional al US Navy League - Skip Witunski. Colaborarea strânsă dintre SC RAJA SA şi Guvernul Statelor Unite, prin Agenţia de Comerţ şi Dezvoltare SUA din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, a dus la implementaea unui proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin - judeţul Constanţa.

Investiţia în valoare de 2 milioane Euro, din care compania Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro, presupune controlul computerizat, de la distanţă, a tuturor parametrilor legaţi de furnizarea de apă şi servicii de canalizare în 25 de localităţi. Pe lângă implementarea proiectului, specialiştii americani au deschis la Murfatlar, un Centru de Excelenţă pentru Operarea Sistemelor SCADA.

Având în vedere importanţa investiţiei SCADA pentru creşterea calităţii serviciilor oferite, dar şi implicarea Guvernului SUA în realizarea acestui proiect, în cursul zilei de marţi, 16 august 2016, delegaţia Ligii Navale a Statelor Unite a efectuat o vizită de lucru la Centrul de Excelenţă Motorola de la Murfatlar, locaţie unde periodic sunt pregătiţi specialişti pentru operarea sistemelor SCADA. Cursurile sunt susţinute de reprezentanţii Motorola împreună cu distinşi profesori universitari.

„Preşedintele Naţional al US Navy League, Skip Witunski a venit special în România pentru a vizita organizaţia noastră şi cu această ocazie am participat şi la Ziua Marinei. De asemenea, ne-am întâlnit cu primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. În mod cert, ne dorim să ne raliem la programul de curăţenie al municipiului, aşa cum a fost prezentat el. De exemplu, în luna octombrie ne propunem să realizăm activităţi de ecologizare în parteneriat cu Primăria Constanţa”, a declarat preşedintele Consiliului Român al Ligii Navale, Teodor Patrichi. Preşedintele Naţional al US Navy League, Skip Witunski, a declarat că „este surprins plăcut de România, oamenii sunt foarte deschişi, cu zâmbetul pe faţă. România are potenţial prin dezvoltarea zonei construcţiilor.

Unul dintre principalele noastre obiective este de a menţine mările libere, deoarece 90% dintre ce mâncăm şi producem provine din mare. Am fost foarte bucuros să aud despre proiectele prin care se furnizează apă în localităţile care nu aveau aceste facilităţi şi din ceea ce am înţeles costurile pentru furnizarea apei au fost scăzute considerabil. Cred că RAJA asigură un rol social în ceea ce priveşte asigurarea apei în Constanţa”, a afirmat Skip Witunski. Tot el a mai spus că trebuie să ne adaptăm schimbării, care a devenit atât de necesară în zilele noastre.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102