REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Preşedintele PMP îl apără pe Traian Băsescu, după verdictul de colaborare cu Securitatea: „Statul se întoarce împotriva lui însuşi“

Preşedintele PMP îl apără pe Traian Băsescu, după verdictul de colaborare cu Securitatea: „Statul se întoarce împotriva lui însuşi“

Replica API 21 septembrie 2019 | 15:22 477

Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, la RFI, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, că "Băsescu rămâne şi trebuie să rămână în istorie drept preşedintele care a condamnat comunismul, care a desecretizat arhivele Securităţii".

Eugen Tomac a spus, la RFI, că are unele semne de întrebare legate de verdictul Curţii de Apel Bucureşti în privinţa relaţiei dintre Traian Băsescu şi Securitate.

"Eu aş fi foarte sincer şi direct. Până în prezent, nu m-am pronunţat pe această chestiune, însă mi se pare totuşi prea mult, mi se pare o situaţie în care statul se întoarce împotriva lui însuşi, pentru că vorbim de preşedintele României care a condamnat comunismul, care a deschis arhivele Securităţii, care a fost verificat de foarte multe ori înainte de a fi numit sau ales în diferite funcţii publice", a afirmat Tomac, potrivit news.ro.

El consideră că nu este întâmplător că dosarul a apărut în campanie electorală, iar verdictul vine în apropierea celei pentru prezidenţiale.

"Dacă până în prezent nu au existat asemenea chestiuni, pe care să le constate statul şi le găsim acum deloc din punctul meu de vedere aproape întâmplător faptul că dosarul a apărut în plină campanie electorală în alegerile europarlamentare în care preşedintele deschidea lista partidului nostru şi sigur că verdictul vine exact acum, în plină fierbere electorală, în alegerile prezidenţiale”, a spus liderul PMP.

Potrivit acestuia, "Traian Băsescu rămâne şi trebuie să rămână în istorie drept preşedintele care a condamnat comunismul, care a desecretizat arhivele Securităţii".

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Basescu a avut sange in instalatie si le-a rupt coltii la toti HOTII, mari patroni de multinationale si trusturi media Tv. Ce se mai vaiecareau alde patriciu, voiculescu, ovidiu vantu...ia spart Base pa toti! Tot Base le-a taiat ghearele hraparete sacalilor la pensiile speciale si i-a adus pa toti cu pensii dupa CONTRIBUTIVITATE, adica dupa munca nu ca acum cu SPECIALII godaci psd ai lu DRACnea care ne mananca tot bugetul si ne omoara pe toti. TAIATI ORBILOR PENSIILE SPECIALE CA INGROPATI TARA SI PE NOI TOTI! HOTILOR, CRIMINALILOR.
3
0
Deci daca unu a fost colaborator al securitatii si ajunge in cea mai inalta functie in stat nu i nicio problema???
1
3
Toti astia care dati cu piatra in Basescu parca sunteti scosi din HAZNAUA 3! Numai aia faceau spume la gura cand Basescu le-a taiat ghearele hraparete lui voiculescu, so vantu sau dinu patriciu. Cei mai mari hoti care au devalizat tara si ne-au furat pe noi toti. Basescu singur s-a luptat, a aparat tara, ne-a aparat pe noi toti! Ce rau a facut Basescu acum pentru tara? Dezgropati un kkat de-acum 50 de ani?? Voi stiti cum a fost si ce a fost in acea perioada??? Habar n-aveti dar tineti isonul penalilor si vuvuzelelor de la A 3 a penalului voiculescu!
5
5
N-a desecretizat nimic. Securitatea e val. Iar comunismul a fost condamnat la misto. Ca sa arate ce mare e el si la deruta politica. Toata clasa politica actuala are apucaturi comuniste mai mult sau mai putin. Coruptia si nepotismul sunt doua dintre apucaturile pe care le-au practicat mai toti de 30 de ani.
5
4
MULTA MUIE SECURISTILOR SI KGB ISTILOR IMPUTITI, DE LA PRIMUL PANA LA FEMEIA DE SERVICI. LATURI DE OAMENI
6
3
nu votati Tolomaci,,,Niste jigodii cu Bese in frunte.
12
5
ca student la marina era sub controlul celor de la contrainformatii si e normal ca aia iau cerut niste aprecieri. Dar s.au gasit citiva golani sa faca mare problema din asta.
8
10
Gasca pmp face scut in jurul golanului colaborator. Voi cred ca trageti ce a pe nas pe la sedinte. Va credeti statul, miezul din pasarica lu elena, v a prostit aratarea aia de base pe toti. Nu mai incercati sa i consiferati prosti le romani ca o sa va scuipe pe strada. Continuati sabi prostiti pe moldoveni, ca altii nu v au mai ramas, noroc cj ei ca mai existati, ca pe ei nu i intereseaza viata romanilor calcata in picioare ne clanul basescu cu frayele, amanta si toata gasca lui
12
3
in cele ce sunt in cele ce maine vor rade la soare...Doar securistii au ajuns si sunt presedinti in Romania Daca nu esti SECURIST SI JAVRA NU POTI AJUNGE IN FUNCTII DE CONDUCERE...CE A SPUS CONSTANTIBESCU...MA INVINS MAFIA.IN TOATE PARCHETELE DIN ROMANIA SUNT NUMAI TURNATORI ...APROPOS TELICEANU DE LA CONSTANTA ESTE FIU DE SECURIST DIN GALATI S.A.M.D
12
4
Cat de cinic sa fii sa condamni comunidmul cand tu erai turnstor la securitate
12
4
Ai resturi de hartie igienica pe limba
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218