REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Preşedintele PNL Constanţa: USL nu s-a creat nici pentru Dragomir, nici pentru Mazăre, ci pe plan naţional

Preşedintele PNL Constanţa: USL nu s-a creat nici pentru Dragomir, nici pentru Mazăre, ci pe plan naţional

Replica API 18 iunie 2012 | 00:00 176

Partidul Naţional Liberal a înregistrat la Constanţa un scor electoral bun ce va putea influenţa şi campania pentru parlamentare. Nu a ratat nici o primărie din cele pe care le câştigase în 2008, susţine Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa. "PNL faţă de acum patru ani a obţinut un număr cel puţin dublu de primari. Nu am pierdut nici o primărie din cele pe care le aveam. Aveam emoţii la Mereni. Lupta a fost pe muche de cuţit, dar am câştigat. Tensiuni au existat peste tot unde am avut primari în funcţie. Putem spune că lucrurile sunt satisfăcătoare având în vedere că şi lucrurile într-un alt număr au mers împreună cu USL şi PSD. Scorul electoral bun l-am obţinut prin efort, printr-o creştere sănătoasă determinată prin multă muncă a colegilor şi a unor candidaţi buni, dar şi trendul naţional al PNL. Pe votul politic, prin acest context al USL, o componenţă importantă o are PNL, aproape de 50%, şi automat se reflectă şi în votul politic. Referitor la alegerile de primar, contează foarte mult şi pe cine propui a fi candidat, pentru că altfel poţi avea o surpriză neplăcută", a precizat Gheorghe Dragomir, preşedinte PNL Constanţa. Votul de la alegerile locale "va deschide noi perspective" asupra parlamentarelor din toamnă. Dragomir susţine că este un prim pas care reflectă un vot masiv pentru USL. "Votul electoratului nehotărât a revenit către PNL. Cred că o parte dintre ei au vrut să sancţionze proasta guvernare PD", a spus Dragomir. De altfel, rezultatele obţinute la alegrile locale ar avantaja PNL la viitoarele negocieri cu USL pentru instituţiile de la nivelul judeţului Constanţa. "Fără un parteneriat egal nu funcţionează nimic. Dacă vorbim de judeţul Constanţa vizavi de PNL, numeric, şi nu pe procente, pe număr de voturi, poate pare aşa un avantaj al PSD local.

Însă, dacă dăm deoparte municipiul nu mai este o aşa de mare deosebire şi ne considerăm un partener egal din punct de vedere al forţei politice. Din păcate, pentru noi, situaţia aceasta de a fi puşi într-un protocol în care locul de consilieri a rămas acelaşi ca în 2008 a fost un dezavantaj, dar am privit cu un ochi mai departe, la ceea ce înseamnă nivel naţional, şi nu ne-am agăţat de acest amănunt. Ar fi însemnat să ne gândim numai la noi şi de aici să apară disensiunile şi neplăcerile care nu ne-ar aduce nimic bun privind o colaborare pe plan naţional şi privind mai departe către alegerile generale şi cele prezidenţiale. USL nu s-a creat nici pentru Dragomir, nici pentru Mazăre (Radu Mazăre -n.r.) la Constanţa, ci pe plan naţional", a conchis preşedintele PNL de la malul mării.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614