REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preşedintele Senatului, anunţ despre salariile românilor înainte de Paşte

Preşedintele Senatului, anunţ despre salariile românilor înainte de Paşte

Replica API 4 aprilie 2018 | 00:25 380

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăricanu, a comentat, marţi, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind situaţia economică, explicând că, dacă acesta vrea să se informeze, să discute cu membrii Guvernului. Tăriceanu spune că majorarea salariilor şi pensiilor a dus la creşterea puterii de cumpărare a românilor, în ciuda faptului că inflaţia este la un nivel mai ridicat.

„Cred că dacă preşedintele doreşte să se informeze şi să aibă o discuţie cu membrii Cabinetului, cu primul-ministru, sigur că acest lucru poate fi considerat ceva foarte util. (...) Nu vreau să fac polemică cu preşedintele. De principiu, în condiţiile majorării consistente a salariilor şi pensiilor în România în anul 2017 şi 2018, puterea de cumpărare a românilor, şi acest lucru se vede în statistici, a crescut, în pofida faptului că există în momentul de faţă un nivel de inflaţie mai ridicat, dar acest nivel de inflaţie urmează să se domolească, liniştească în a doua parte a anului. Pe ansamblu, va fi un nivel de inflaţie care nu are nici pe departe cum să erodeze puterea de cumpărare. Deci majorările consistente de salarii şi pensii sunt cu mult peste nivelul de inflaţie", a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Guvernul, în întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, asupra faptului că, după primele trei luni de aplicare, efectele noii legislaţii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că legea se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii de la care a emanat, în condiţiile în care s-a intervenit cu excepţii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anulează inclusiv caracterul unitar al intenţiei legislative.

Şeful statului a precizat că ”suprapunerea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificarea Codului Fiscal prin OUG 79/2017 a condus la diminuări salariale pentru unele categorii de personal, atât la nivel central, cât şi local, consecinţe negative pe care Guvernul nu le-a prevăzut”.

”Deşi au fost promise majorări de 25% ale salariilor începând cu 1 ianuarie 2018, aceste creşteri au fost de fapt anulate prin artificiul fiscal al mutării contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor. Remedierea acestor deficienţe a impus adoptarea de către Guvern a unor ordonanţe care au adus modificări Legii 153, cum ar fi OUG 62/2017 şi OUG 91/2017. Prin excepţiile intervenite de la regulile aplicării etapizate, în contradicţie cu principiul sustenabilităţii enunţat de Legea 153, cadrul salarial actual se îndepărtează de exigenţele remunerării muncii prestate şi ajunge să valorifice mai degrabă apartenenţa personalului la o instituţie sau alta”, se subliniază în comunicat, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum iti permiti sa minti cu nerusinare, ce se resimte in buzunarul romanului?, informeaza-te si apoi vorbeste. Puterea de cumparare a scazut dramatic, taxe si impozite crescute, pretul caldurii crescut, toate facturile crescute datorita devalorizarii leului. Ce stiti voi, v-ati facut sALARII SI PENSII NESIMTITE, AVETI GRATUITATI SI ACCES LEGAL LA FURT SI MINTITI CU NERUSINARE. iNTREBATI PENSIONARII CE PARERE AU SI O SA CUNOASTETI REALITATEA CRUNTA. nOI NE TARAM , NU TRAIM
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367