REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Preşedintele Senatului, întrevedere cu noul ambasador al Franţei în România

Preşedintele Senatului, întrevedere cu noul ambasador al Franţei în România

Replica API 22 ianuarie 2021 | 00:00 1177

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a primit-o joi pe ambasadoarea Republicii Franceze în România, Laurence Auer, aflată într-o vizită de prezentare, căreia i-a adresat felicitări pentru numirea în această calitate şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului de şef al misiunii diplomatice franceze.

Sursa foto: Ambassade de France en Roumanie / Facebook

În cadrul întrevederii au fost abordate teme aflate pe agenda bilaterală la nivelul cooperării parlamentare şi economice, fiind evidenţiată importanţa diplomaţiei parlamentare pentru consolidarea legăturilor dintre cele două state, se precizează într-un comunicat al Senatului, scrie Agerpres.

Părţile au încurajat atât creşterea contactelor la nivelul conducerii senatelor României şi Franţei, cât şi la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie. De asemenea, a fost subliniată importanţa identificării de noi domenii de cooperare descentralizată între cele două state.

Anca Dragu a asigurat-o pe Laurence Auer de intenţia de a promova, în continuare, întărirea relaţiei dintre cele două ţări şi de a sprijini proiecte comune în măsură să consolideze cadrul de cooperare dintre România şi Franţa, deopotrivă în plan bilateral, cât şi european, în perspectiva preluării de către Franţa, în ianuarie 2022, a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Au fost abordate, de asemenea, teme privind importanţa educaţiei, combaterii violenţei domestice şi a traficului de persoane, cât şi promovarea egalităţii de gen, cărora preşedinta Senatului le acordă o atenţie deosebită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O neica nimeni care habar n-are nimic de politica externa, care reprezinta un partid de 15 la suta o face pe desteapta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614