REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari: "Constănţenii nu vor căldură, aşteaptă subvenţiile"

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari: "Constănţenii nu vor căldură, aşteaptă subvenţiile"

Replica API 15 octombrie 2013 | 00:00 84

RADET "încălzeşte" populaţia cu sondaje: "Temperaturile sunt în creştere"

RADET "încălzeşte" populaţia cu sondaje: "Temperaturile sunt în creştere"

Consumatorii care au montate repartitoare pentru măsurarea consumului de energie termică sunt nemulţumiţi de decizia RADET. Aceşti spun că nu se pot încălzi cu ajutorul unor sondaje de opinie publică şi solicită celor de la RADET să dea drumul la căldură. Reacţia RADET, prin purtătorul de cuvânt, Liliana Enache, cu subiect şi predicat, a fost următoarea: "Ce treabă au repartitoarele?" Enache susţine că nici o asociaţie de proprietari din Constanţa nu a fost omisă în momentul efectuării sondajului şi, mai mult, starea vremii nu poate determina în prezent RADET să furnizeze utilităţi publice.

"Asociaţiile au răspuns la cele trei întrebări. Furnizarea căldurii se face în funcţie de solicitările asociaţiilor de proprietari şi a temperaturilor. După cum vedeţi, temperaturile sunt în creştere. Noi nu am omis nici o asociaţie de proprietari când am făcut sondajul", a declarat purtătorul de cuvânt al RADET, Liliana Enache. Pentru că la redacţia "Replica" au sosit mai multe sesizări deloc pozitive la adresa RADET, am solicitat şi punctul de vedere al Preşedintelui Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, Dragu Marcel. "Este dreptul dumnealor de a nu furniza căldura. RADET este subordonat Primăriei. Până în prezent, nu avem nici o solicitare de furnizare a căldurii. Unii spun că nu au bani şi aşteaptă subvenţiile de la Primărie. Dar, mai e ceva. Dacă RADET începe să furnizeze căldură, fiecare asociaţie are dreptul să închidă de la branşament. Noi am luptat pentru asta şi RADET a înţeles", a spus Dragu.

Sondaj RADET: Asociaţiile de proprietari nu vor căldură (?!)

Am decis să facem jocul RADET şi am demarat, la rândul nostru, un sondaj pe aceeaşi temă. Dacă instituţia susţine că majoritatea participanţilor la sondaj au optat pentru amânarea furnizării de căldură, cititorii noştri au oferit, la rândul lor, tot o majoritate: 61% NU sunt de acord cu decizia RADET, în timp ce 39% susţin amânarea furnizării. Reamintim faptul că RADET Constanţa a realizat un sondaj de consultare a opţiunilor consumatorilor importanţi, Asociaţii de proprietari şi Inspectoratul Judeţean Şcolar, în vederea stabilirii datei de începere a furnizării încălzirii în municipiul Constanţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Liliana Enache, furnizarea căldurii intră în stand-by: "La această dată Asociaţiile de proprietari care au avut bunăvoinţa de a răspunde solicitării RADET Constanţa, se încadrează în următoarele categorii: pentru pornirea instalaţiei de încălzire s-au pronunţat 26 de Asociaţii de proprietari care sunt dispersate pe raza celor 135 de puncte termice ale RADET Constanţa; pentru varianta de răspuns: "Nu, deocamdată" s-au pronunţat 197 de Asociaţii de proprietari; pentru alte răspunsuri s-au pronunţat 23 de Asociaţii de proprietari care au avut opţiuni de genul: lasă la latitudinea RADET data furnizării; să se furnizeze încălzire pe timpul nopţii sau nu se pot pronunţa până când nu sunt consultaţi membrii Asociaţiei de proprietari. Toate aceste răspunsuri sunt semnate şi ştampilate de reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari care au răspuns la sondaj. Având în vedere rezultatul acestui sondaj, îi anunţăm pe consumatorii noştri că RADET Constanţa va proceda la amânarea cu câteva zile a momentului începerii furnizării încălzirii, urmărind cu atenţie evoluţia temperaturilor exterioare care va determina momentul începerii furnizării încălzirii în municipiul Constanţa", se arată într-un comunicat RADET.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369